Muistatko Lemmenlaivan? Näin on käynyt sarjan laivalle

15.03.2012 14:15 - Mikko Räsänen

Lemmenlaiva oli 70- ja 80-lukujen suosikkisarja. Sarjassa käytetyn Pacific Princess laivan tarina on päättymässä lähiaikoina, sillä laiva myytiin romutuksiin erikoistuneelle yritykselle.

Pacific Princess -laiva nousi maailmanmaineeseen 70-luvulla, kun sitä käytettiin Lemmenlaiva-sarjan kuvauspaikkana. Jättisuosioon noussut sarja teki myös laivan risteilyistä suosittuja.

Sarjan tuotanto lopetettiin 1986 ja harva tietää, mitä laivalle tapahtui sen jälkeen. Pacific Princessin kohtalo sarjan jälkeen on vähemmän hohdokas kuin laivan aika sarjassa. Muutaman nimenmuutoksen jälkeen laiva päätyi välimerelle, jossa sitä käytettiin huumeiden salakuljetukseen. Esimerkiksi vuonna 1998 Kreikan poliisi löysi laivalta 25 kiloa heroiinia, jota laivan miehistön jäsenet olivat yrittäneet salakuljettaa. Vuonna 2009 Italian rannikkovartiosto otti laivan haltuunsa. Siitä lähtien laiva on seisonut Genoan satamassa käyttämättömänä ja on myös päässyt huonoon kuntoon.

Pian legendaarinen laiva on lähdössä viimeiselle matkalleen, sillä Turkkilainen romuttamiseen erikoistunut yritys osti laivan 2,5 miljoonalla eurolla ja aikoo purkaa sen romumetalliksi.

Voice kertoi jo aiemmin, mitä on tapahtunut Lemmenlaiva-sarjan näyttelijöille sarjan jälkeen. Lue näyttelijöiden nykykuulumisista täältä.

Alla video siitä, miltä laiva näytti loistonsa päivinä.

Kilpailut

Uusimmat