Uutuuskirja paljastaa: Prinsessa Victorialla kivulias synnytys

04.04.2012 08:15 - Eeva Rajala

Kruununprinsessaparista Victoriasta ja Danielista julkaistaan kirja Ruotsissa tällä viikolla. Iltapäivälehdet kertovat, että kirjassa paljastetaan muun muassa taannoisesta synnytyksestä lisätietoja.

Hovitoimittaja Johan T. Lindewallin kirjoittama Victoria - Prinsessa och mamma -teos käsittelee kuninkaallisten elämää parin viime vuoden ajalta. Kirjassa paljastetaan muun muassa, miten Victorian synnytyspäivä eteni.

Victoria oli kirjan mukaan kävellyt linnan rappusia kovissa kivuissa ennen sairaalaan lähtöä. Daniel oli ollut hänen vierellään, ja molemmat tiesivät, että pian täytyy kiirehtiä. Mahdollisesta synnytyksestä ei ollut aiemmin näkynyt merkkiäkään, mutta tapahtumat alkoivat nyt, viikon etuajassa.

Victorialle sairaalassa varattu huone oli ollut tyhjillään valmiina prinsessalle jo kaksi viikkoa ennen synnytystä. Kirjassa kerrotaan, miten kovissa kivuissa Vickan oli synnytyksen alkaessa.

- Victoria makasi sairaalavuoteella. Viimeiset tunnit olivat menneet kuin sumussa. Hän tuskin muisti, että he olivat tulleet sairaalaan. Kivut olivat olleet lamauttavia. Hän tunsi Danielin käden omassaan. Nyt kipua ei enää tuntunut, ja hän kuuli: "Onnea, se on pieni tyttö." Pieni Estelle. Victoria kääntyi ja katsoi Danieliin. Hän itki, kirjassa kerrotaan.

Kirjassa käydään läpi raskauden lisäksi kuningashuoneen läpikäymiä skandaaleja. Hovi joutui taannoin melkoiseen pyöritykseen: Madeleinen kihlauksen purku, kuninkaan seksikuvat ja Carl Philipin suhde nakumallinakin toimineeseen Sofia Hellqvistiin.

Lähde: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat