IL: Näin fanit tienaavat Iron Sky -elokuvan menestyksestä

11.04.2012 07:45 - Eeva Rajala

Suomalainen scifi-elokuva Iron Sky sai ensi-iltansa viime viikolla, ja elokuva keräsi avausviikonloppunaan reilusti yli kahden miljoonan euron lipputulot. Iltalehden mukaan fanienkin kannalta uutinen on mainio.

Monet ovat sijoittaneet elokuvaan tuhansia euroja omista rahoistaan. Yksityisiä sijoittajia elokuvalla on yhteensä kolmisensataa, ja rahaa on heiltä saatu noin 700 000 euroa. Pienin tuotto-odotuksella laitettu sijoitus on Iltalehden mukaan 1 000 euroa ja suurin 60 000 euroa. Keskimääräinen summa on yli 3 000 euroa.

Kun elokuvan tuottoja aletaan jakaa rahoittajille, ensimmäiseksi rahaa saavat pankit. Tämän jälkeen ovat seuraavana vuorossa fanisijoittajat.

- Minun tavoitteeni sijoittajia kohtaan on ollut se, että he saisivat sijoituksensa tuplana takaisin. Se ei ole epärealistinen näkymä, mutta mitään en voi vielä luvata, elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa Blind Spot Picturesista toteaa lehdessä.

Kaukomaa laskeskelee, että jos kaksikin miljoonaa elokuvateatterikatsojaa saadaan maailmanlaajuisesti, niin sijoittaja on aika hyvässä asemassa suhteessa sijoitettuun pääomaan.

Iron Sky -elokuvalla oli eiliseen mennessä katsojia yli 250 000. Elokuva sai pääsiäisenä ensi-iltansa Suomen lisäksi Norjassa ja saksankielisessä Euroopassa. Suomessa pääsiäisen katsotuin elokuva saavutti 70 000 katsojaa. Seuraavaksi nähdään, miten elokuva otetaan vastaan Islannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Iso-Britanniassa, Puolassa, Sloveniassa ja Serbiassa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat