Simpsonit-sarjasta tehtiin suuri paljastus - jenkkifanit näreissään

11.04.2012 09:15 - Eeva Rajala

Simpsonit-sarjan luoja Matt Groening on paljastanut, mikä kaupunki on inspiroinut fiktiivistä Springfieldin kaupunkia.

Jo vuosia amerikkalaisfanit ovat väitelleet siitä, mikä Springfieldin kaupunki Yhdysvalloissa on toiminut animaattorin inspiraationa. Groening on nyt paljastanut, että hänen fiktiivinen Springfieldinsä sijaitsee "oikeasti" Springfieldissä Oregonissa.

Springfield on todella yleinen paikannimi Yhdysvalloissa, ja sitä on käytetty populaarikulttuurissa yleisnimenä paikalle, jonka sijaintia ei ole kovin tarkkaan määritelty. Perinne alkoi jo vuonna 50-luvulla Isä tietää kaiken -sarjasta, josta myös Groening sai idean omaan Springfieldiin.

- Springfield nimettiin Oregonin Springfieldin mukaan. Ainoa syy siihen on se, että lapsena katsomani tv-ohjelma Isä tietää kaiken sijoittui Springfieldiin ja olin innoissani, koska ajattelin aina, että se on kotikaupunkini naapurikaupunki, Groening kertoo.

Groening kertoo tajunneensa myöhemmin, että kyseessä oli vain fiktiivinen paikka.

- Tajusin myöhemmin myös sen, että Springfield oli yksi tavallisimmista kaupungin nimistä Yhdysvalloissa. Menestyksen ennakoimisella ajattelin, että tästä tulee hienoa; kaikki kuvittelevat, että se on heidän oma Springfieldinsä. Ja niin he ajattelivat, Groening kertoo Smithsonian Mag -lehdelle.

Tämä Groeningin "suuri paljastus" on jo aiheuttanut hieman närää amerikkalaisissa. Smithsonian Mag -lehden nettisivuilla Groeningin haastattelua kommentoineet ovat sitä, mieltä, että miehen olisi kannattanut pitää suu supussa asiasta.

Lähde: Smithsonian Mag

Kilpailut

Uusimmat