Jukka Puotila muistelee Ruusun aika -suosikkisarjaa

25.05.2012 21:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä ja imitaattori Jukka Puotila oli monen lapsen ja nuoren toiveisä, kun hän esitti rehtiä perheen isää 90-luvulla pyörineessä Ruusun aika -draamasarjassa. Puotila muistelee sarjan tekemistä Voicen haastattelussa.

Ruusun aika -sarjaa tehtiin vuosina 1990 - 1991. Sarja kuvasi helsinkiläisen Ruususen uusioperheen elämää. Sarjassa näyttelijä Puotilan lisäksi muiden muassa Illiä esittänyt Paavo Westerberg, Roopen roolissa ollut Pauliina Sykkö ja perheen äitiä näytellyt Riitta Räty

- Muistelen aikaa erittäin hyvillä mielin. Kun alan muistella uraani taaksepäin, on Ruusun aika todella isossa roolissa. Se oli niin mielettömän suosittu monestakin syystä, ja pärjäsi katsojakilpailuissa. Muistelen sitä hyvällä.

Puotila hehkuttaa vastanäyttelijäänsä, perheen äitiä esittänyttä Rätyä, joka Puotilan mielestä oli sarjassa huikea. Samaa kehumista saa osakseen perheen pikkutyttöä Roopea esittänyt Sykkö, johon Puotila törmäsi vuosia myöhemmin.

- Tapasin hänet muutama vuosi sitten. Hän tuli eteeni ja sanoin "Muistatsä?" En muistanut. Hänestä oli tullut aikuinen, täysnainen. Hän oli muuttunut niin täydellisesti. Välissä oli varmasti 15 vuotta tai enemmän, kun ei ole nähty ollenkaan. Niin se elämä menee.

Puotila muistaa saaneensa sarjasta hyvää palautetta. Erityisesti hän muistaa erään teinitytön kommentin sarjasta.

- Olin laivaristeilyllä. Siellä tuli yksi 17-vuotias tyttö sanomaan "Mä haluaisin, että sä oisit mun isä." Ajattelin, ettei tuosta palaute oikein parane.

Puotila paljastaa, että Ruusun ajan oli tarkoitus saada jatkoakin sarjan käsikirjoittajalta Raija Oraselta, mutta sitten Puotilalle oli tullut halu tehdä viihdettä. Puotila alkoikin tehdä Spede Pasasen tuottamaan Tsa Tsa Tsaa -sketsiohjelmaa Aake Kallialan ja ohjaaja Jussi Parviaisen kanssa. Sarjan kenties keskeisin sketsi oli Puotilan Heikki Kahila -imitaatio, missä toistettiin hokemaa "Terve terve, tässä on Heikki."

Katso alta pätkiä Ruusun aika -sarjasta:

Kilpailut

Uusimmat