Jukka Puotila: Kotikadun loppumisesta on hyötyäkin

11.06.2012 09:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä ja imitaattori Jukka Puotila näkee suositun Kotikatu-sarjan loppumisessa jotain hyödyllistäkin uransa kannalta.

Kotikatu-sarjan kuvaukset päättyvät lokakuussa samoihin aikoihin, kun Jukka Puotila käynnistää imitaattorina 35-vuotisjuhlakiertuettaan. Varastetut äänet -kiertue käynnistyy 12. lokakuuta.

- Lokakuun 26. päivä loppuu kuvaukset. Tämä kiertue perustuu kyllä Kotikadun loppumiseen, se mahdollistaa tämän. Teatterissa ryhdyn vasta joulukuussa tekemään uutta juttua, Puotila kertoo.

Puotila ei vielä osaa sanoa, millaisen tyhjiö Kotikadun loppuminen jättää. Jonkinlainen kolo kuitenkin jää elämään, sillä sarjaa kuvattiin aika usein viitenä päivänä viikossa.

- Ja kevyimmilläänkin kahtena päivänä viikossa. Syksyllä näen, millaisen raon se jättää. Mutta olen saanut tehdä Kotikatua niin pitkään, onhan se poikkeuksellista. Ja joskus pitää uskoa siihen, että kaikki hyvä loppuu joskus, muuten ei loppuisi ollenkaan. Joskus pitää päästää jostain asiasta irti, jotta voisit mennä johonkin uuteen, Puotila pohtii.

Kotikatua on tehty vuodesta 1995 lähtien, ja sarjaa on ehditty tehdä 17 tuotantokautta. Mitenkään tunteettomana Puotila ei kuitenkaan lopeta sarjaa.

- Kyllähän Kotikatu on ollut sellainen juna, joka on jyskyttänyt ja on menty sen mukana. Mutta ei millään 'hällä väliä' -tyylillä, ei yhtään. Eikä sen loppuminenkaan ole minulle mikään 'jo joutikin loppumaan' -juttu. On siinä varmaan vähän haikeutta, mutta toisaalta myös ymmärtää, että se on jo niin pitkään pyörinyt.

Kilpailut

Uusimmat