Jorma Uotinen: Nyrkkeilijä on kuin tanssija

31.08.2012 11:15 - Eeva Rajala

Tänä syksynä Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun osallistuu muun muassa nyrkkeilijä Amin Asikainen. Tanssituomari Jorma Uotisen mukaan miehellä on erinomaiset mahdollisuudet pärjätä kilpailussa. 

- Nyrkkeilijä on kuin tanssija. Se nopeus, ketteryys ja energian suuntaaminen tiettyyn pisteeseen, nehän ovat samoja asioita, mitkä pätevät nyrkkeilyssä ja tanssissa. Jos oikeasti katsoo nyrkkeilyottelua, niin sehän on tanssillinen tapahtuma, Uotinen kertoo Voicelle.

Uotinen kertoo, miten tanssija ja tanssinopettaja Aira Samulin on aina puhunut sukulaisestaan Sten Suviosta. Suvio oli ensimmäinen suomalainen olympianyrkkeilijä ja Samulin on hänen veljentyttärensä.

- Aira on aina puhunut, että Stepa oli kuin tanssija. Kyllä siinä on tanssillisia elementtejä, Uotinen jatkaa.

Amin Asikaisen tanssipartneri Jutta Helenius on samoilla linjoilla Uotisen kanssa. Hän on jo keskustellut Asikaisen kanssa, miten nyrkkeilytaustaa voidaan hyödyntää tanssimisessa.

- Meillä oli tosi hyvät keskustelut, kun aloitimme treenit, vertailtiin lajeja, miten tehdään nyrkkeilyssä ja miten tanssissa ja miten voimme hyödyntää tätä, Helenius kertoo.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma starttaa MTV3:lla sunnuntaina 16. syyskuuta.

Kilpailut

Uusimmat