Fanit kauhuissaan – raiskaako Disney legendaarisen scifi-seikkailun?

31.10.2012 11:15 - Eeva Rajala

Scifi-fanit ympäri maailman ovat ottaneet ristiriitaisesti vastaan uutisen siitä, että Disney on ostanut Lucasfilmin ja sitä myötä oikeuden Star Warsiin.

Kauppa tarkoittaa myös sitä, että Disney on saanut käsiinsä oikeuden tehdä niin monta Star Wars -elokuvaa kuin sielu sietää. Nyt uutisoidaan ainakin Star Wars: Episodi 7 -elokuvasta, jonka valmistumista kaavaillaan vuodelle 2015. Tämän jälkeen uumoillaan, että Disney julkaisee Star Wars -elokuvia joka toinen vuosi, ainakin vuosina 2017 ja 2019. Monet scifi-fanit ovat raivoissaan Disneyn toimitusjohtajalle Robert Igerille, joka kertoo Disneyn olevan hyvä koti Star Warsin kaltaiselle rakastetulle brändille.

Ostos tehtiin reilun 4 miljardin dollarin eli noin 3,8 miljoonaa euron hintaan. Contactmusic miettii sivuillaan, mitä Disney oikein tekee Star Warsilla. Sivuston mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että elokuvastudio pilaa legendaarisen saagan jollain tavalla. Disneyn uskotaan olevan esimerkiksi niin ahne, että raha puhuu enemmän kuin laatu, ja se todennäköisesti suututtaa faneja eniten.

Miten Herra Star Wars eli George Lucas kommentoi uutista? Hänen mukaansa Star Wars pystyy elämään kyllä ilman häntä:

"Olen varma, että Lucasfilm ja Star Wars Disneyn omistuksessa jatkaa elämistään vahvana ja kukoistaa vielä monien sukupolvien ajan. Disneyn kokemus antaa Lucasfilmille mahdollisuuden loistaa uusilla tavoilla elokuvissa, televisiossa, sähköisessä mediassa, teemapuistossa, liveviihteessä ja kuluttajatavaroissa," Lucas kertoo tiedotteessa.

Fanit voivat vain odotella, mitä tuleman pitää. Jännitystä pitää yllä muun muassa se, kuka tulevaisuudessa ohjaa tulevat Star Wars -elokuvat. Nimiä on jo heitetty ilmaan: Miltä kuulostavat esimerkiksi Steven Spielberg tai Star Trek -ohjaaja J.J. Abrams?

Lähteet: Contactmusic, Firstshowing

Kilpailut

Uusimmat