IS: Timo T.A. Mikkonen ei päässyt kuntoutukseen – Kela eväsi

16.11.2012 07:45 - Eeva Rajala

Nina Mikkonen järkyttyi puhelusta, josta kävi ilmi, ettei hänen aviomiehensä pääse kuntoutukseen, kertoo Ilta-Sanomat. 

Timo T.A. Mikkoselle anottiin Kelan harkinnanvaraista kuntoutusta helsinkiläisestä kuntoutuskeskuksesta. Kela myönsi pienen kuntoutuspätkän Mikkoselle, mutta lopulta kävi toisin. Kun kuntoutuskeskuksen piti ilmoittaa kuntoutuksen ajankohdasta, Nina Mikkonen vastasikin erilaiseen puheluun.

- Yllättäen kuntoutuskeskuksen asiakassihteeriltä tulikin puhelu, jossa hän kertoi, että Kelan päätös on virheellinen eikö Timo saakaan kuntoutusta...Asiakassihteeri oli asian saamasta käänteestä yhtä järkyttynyt ja pahoillaan kuin perheemme, Nina Mikkonen kertoo Ilta-Sanomien lehtiversiossa.

Nina on järkyttynyt päätöksestä ja siitä, ettei Kela tiedottanut suoraan heille asiasta. Hän miettii, miksi kuntoutuksen toteuttava taho laitetaan viestin viejäksi, eikä kukaan kerro, mihin kielteinen päätös perustuu.

Kelan kuntoutusasioita käsittelevässä asiakaspalvelussa tapaus kummastuttaa. Sieltä kommentoidaan lehdelle, että Kela voi kumota oman päätöksensä, mutta tällaisissa tapauksissa asiasta ilmoitetaan suoraan asiakkaalle. Samalla kerrotaan perustelut ja tarjotaan valitusmahdollisuutta. 

Timo T.A. Mikkonen sai vakavan sairauskohtauksen runsas vuosi sitten. Nina Mikkonen hoitaa aviomiestään kotona, ja samalla lapset tarvitsevat äitiään. Ninan mukaan Timo tarvitsisi Ninan ohella päteviä alan asiantuntijoita kuntoutuakseen niin hyvin kuin mahdollista.

- Timolla on hirveä halu kuntoutua...Toivon, että kuntoutuksen eväävä päätös osoittautuisi vain karmeaksi erehdykseksi, Nina jatkaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat