IS: Huippukokki lyttää suomalaiset kotikokit: Välinpitämättömiä ja laiskoja

14.03.2013 07:45 - Eeva Rajala

Jos sinun ruokakaapistasi löytyy homeisia ruokia tai aivan liian vanhoja kuivaruokapusseja, et ole tämän huippukokin suosikkilistalla, kertoo Ilta-Sanomat. 

Ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen luotsaa uutta Kaappaus keittiössä -ohjelmaa MTV3:lla. Sarjassa suomalaiskodeista löytyi muun muassa ällöttävässä kunnossa olevia jääkaappeja ja homeisia fajitaksia. Aihinen on huolissaan, miten suomalaiset oikein tekevät ruokaa.

- Ollaan liian laiskoja ja välinpitämättömiä. Siitä pitäisi pyrkiä pois, ja välittää omasta ja muiden terveydestä...Suurimmat ongelmatolivat jääkaapissa. Sieltä puuttuvat kasvikset, mutta kaappi on täynnä jos jonkinlaista purkkia, Aihinen kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Aihinen ihmettelee sitä, miten monesta kotitaloudesta löytyi kyllä jauhelihaa ja pastaa, mutta hän olisi toivonut löytävänsä myös kalaa.

- Olemme alisuorittajia kuin urheilussa, huippukokki hirvittelee.

Ohjelman aloitusjaksossa nähdään opettajana työskentelevä perheenäiti, joka tekee ruokaa kahden kuukauden välein. Ohjelmassa Aihinen opettaa perheitä muun muassa oikeiden raaka-aineiden käytössä. Kaappaus keittiössä alkaa MTV3:lla 16. huhtikuuta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat