Testaa Simpsonit-taitosi - kuinka monta faktaa tiesit jo etukäteen?

18.05.2013 16:15 -

Vuodesta 1989 pyörinyt hittisarja Simpsonit on voittanut 23 Emmy-palkintoa pitkällä urallaan. Yhden jakson tuotantoprosessi kestää keskimäärin yli puoli vuotta. Katso muita mielenkiintoisia faktoja sarjaan liittyen.

1. Sarjan kehittäjä Matt Groening ei valinnut hahmojen tunnistettavaa keltaista väriä sattumalta. Miehen mukaan animaattori esitteli erilaisia värivaihtoehtoja, kun Groeningin silmiin osui kellertävä sävy. Groening tajusi saman tien värin mieleenpainuvuuden, kun katsoja selaa kanavia läpi. Lisäksi mies tajusi, että omaperäinen värimaailma luo tunnistettavuuden sarjalle.

2. Navigaattoriyhtiö TomTom palkkasi Homerin äänestä vastaavan Dan Castellanetan spiikkaamaan ajo-ohjeita yhtiön navigaattoreihin. Ääntä ladattiin Yhdysvalloissa 128 500 kertaa, joka kattaa yli 40 prosenttia maailman GPS-laitteista.

3. Sarjassa toisinaan nähtävä Jumala on ainoa hahmo, jolla on viisi sormea. Springfieldin muilla asukkailla sormia on vain neljä.

4. Säveltäjä Danny Elfman osoitti ammattitaitonsa säveltäessään sarjan ikimuistettavan tunnusmelodian vain kahdessa päivässä.

5. Homerin klassista "D´oh"-äännähdystä ei ollut koskaan alkuperäisessä käsikirjoituksessa. Castellaneta improvisoi äänen, kun häneltä pyydettiin ääninäytettä vihaiseen murahdukseen.

6. Jos Simpsonit ikääntyisivät reaaliajassa, Bart olisi tällä hetkellä 35-vuotias. Vertailukohdaksi voi mainita pojan isän Homerin, jolla on sarjassa ikää 38-vuotta.

7. Bartilla on tapana toisinaan soittaa pilapuheluita Moen-kapakkaan. Numero, johon kiusankappale soittaa on 764-84377. Puhelimen numeronäppäimistö muodostaa kyseisestä numerosarjasta sanan Smithers.

8. Sarjan alkutekstijakson lopussa nähtävän sohva-sketsin pituus riippuu kulloisenkin jakson materiaalin laajuudesta. Jos jaksoon ei saada tarpeeksi materiaalia, sohvasketsin pituuttaa venytetään.

9. Krusty the Clown -hahmon innoittajana toimi Jim Allen -nimisen miehen luoma Rusty Nails -klovnihahmo. Groening katsoi pienenä Allenin vetämää tv-ohjelmaa, jossa oli samoja elementtejä kuin Simpsonit-sarjassa omaa klovni-showta vetävässä Krusty the Clownissa.

10. Sarjassa Bartin parasta kaveria esittävän Milhousen toinen nimi on Mussolini.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat