Julkkis-BB-kisaajien ensimmäisen viikon arvosanat: Kaksi ylitse muiden!

10.09.2013 08:15 - Mikko Räsänen

Voicen uutistoimitus arvioi Julkkis Big Brother -asukkaiden ensimmäisen viikon suoritukset.

Kun Julkkis Big Brother -alkoi, saivat asukasvalinnat paljon kritiikkiä siitä, että osa asukkaista on täysin tuntemattomia, vaikka heidän pitäisi olla julkkiksia. Kritiikki oli perusteltua. Nyt kun elämää talossa on takana viikko, on aika tarkastella, miten viihdyttäviä asukkaat ovat talossa olleet. Jokainen talon asukas pisteytettiin antamalla heille 1-5 pistettä julkkisstatuksen perusteella ja 1-5 pistettä BB-talossa nähdyn viihdyttävyyden perusteella. Näin pisteytykset menivät.

Frederik

Tunnettuus: 4
Takana yli 40 vuotta kestänyt ura laulajana sekä useita kultalevyjä. Vaikka uran kovimmat suosion vuodet jäivät 80-luvulle, on Reetu silti BB-talon toiseksi kovin julkkisnimi heti Andy McCoyn jälkeen.
Viihdyttävyys: 5
Valtakunnan virallinen machomies on osoittanut, ettei jää BB-talossakaan sanattomaksi. Pikemminkin päinvastoin, sillä hetkittäin tuntuu siltä, että Reetu on talon pahin juoruämmä, jolla on aina selän takana puhuttavaa muista asukkaista. Osaa heittää asiallistakin huumoria, mutta hallitsee myös pikkutuhmat vitsit. Aika hyvin lähes 70-vuotiaalta tähdeltä.
Yhteispisteet: 9


Johanna Salminen

Tunnettuus: 1
Voittanut Miss XL -kisan kolme vuotta sitten. Ikävä kyllä Miss XL on niin pieni kisa, että se näkyy lähinnä vain kisaa järjestävän 7 Päivää -lehden sivuilla. Ja kun tuoreita voittajiakaan ei kukaan tunne, niin vielä vähemmän muistetaan menneiden vuosien ykkösiä.
Viihdyttävyys: 1
Ensivaikutelma viesti räväkästä persoonasta, mutta on hieman yllättäen jäänyt talossa pelkäksi statistiksi. On toki räväyttänyt kertomalla, että hänellä on pahimmillaan ollut kolme sukupuolitautia samaan aikaan, mutta luultavasti suurin osa katsojista olisi mieluummin ollut ilman tuota tietoa.
Yhteispisteet: 2


Jori A. Kopponen

Tunnettuus: 2
Kopponen oli aikanaan tunnettu. Paino sanalla "oli". Hän oli 2000-luvun alussa maan ehkä tunnetuin taikuri ja vielä kihloissa Suomen tunnetuimman naiskoomikon Krisse Salmisen kanssa. Kihlaus päättyi ja taikurin urakin lähti laskuun viimeistään joitakin vuosia sitten tulleen huumetuomion myötä. Kopponen on jo jonkin aikaa yrittänyt paluuta parrasvaloihin, joten BB-julkisuudelta hän toivonee vetoapua tuohon projektiin.
Viihdyttävyys: 1
Syyllistynyt talossa luultavasti useampiin sääntörikkomuksiin kuin muut, sillä puhuu toistuvasti tuotannon asioista. Tuon tapahduttua tarpeeksi monta kertaa, lienee selvää, ettei kyse ole enää vahingoista, vaan Kopposta ei yksinkertaisesti kiinnosta. Silloin talo on hänelle väärä paikka.
Yhteispisteet: 3


Claudia Eve

Tunnettuus: 2
Se, että on ammatiltaan selvännäkijä ja pitää Hymyssä ennustuspalstaa, ei vielä tarkoita, että Claudia olisi erikoisen tunnettu. Jonkinlaista julkisuutta hän sai Iholla-sarjasta, jossa hän oli mukana yhtenä viidestä päähenkilöstä.
Viihdyttävyys: 3
Kahdeksan lapsen äiti on ollut yllättävänkin viihdyttävä. Toisaalta hän on näyttänyt hyvää sydäntä ja tervettä järkeä yrittäessään yön pimeydessä opettaa Mariannea käyttäytymään fiksummin ja pelastamaan päivä päivältä ryvettyvän maineensa rippeet. Temperamenttiakin Claudiasta löytyy, kuten huomattiin hänen yhteenotostaan Susannan kanssa.
Yhteispisteet: 5


Marianne Kallio

Tunnettuus: 1
Marianne Kallio on 19-vuotias vaaleaverikkö, joka on jo parin vuoden ajan epätoivoisesti halunnut julkisuuteen, mutta toistaseksi saanut vähän näkyvyyttä vain sillä, että on pokaillut Hunks-ryhmän miehiä ja brittiläiseen kiss&tell-tyyliin kiirehtinyt heti 7 Päivää -lehteen kertomaan yksityiskohtia miesseikkailuistaan. Mitään oikeaa syytä olla julkisuudessa hänellä ei ole ja siksi kenenkään ei kannata tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että ei häntä tunne.
Viihdyttävyys: 5
Kaikessa ärsyttävyydessään äärimmäisen viihdyttävä asukas. On lapsellinen ja blondi sanan bimboimmassa merkityksessä. On kaivanut esiin isälliset tunteet Andysta. Provosoi pelkällä läsnäolollaan Teppoa, jolla oli kesällä suhde Mariannen kanssa. Pilasi yhden päivätehtävän, kun ei ymmärtänyt yksinkertaisiakaan ohjeita. Aiheutti Claudian ja Susannan välille riidan, kun levitteli luottamuksella kerrottuja asioita - koska ei tajunnut niiden olevan luottamuksellisia. Luulee, että suklaa on suomalainen keksintö. Ehtinyt jo kertoa urahaaveikseen tv-työn, "bisnesnaisen" uran ja "tietokonehommat".
Yhteispisteet: 6


Anu Saagim

Tunnettuus: 4
Anu Saagim meni naimisiin suunnittelija Ristomatti Ratian kanssa. Siitä lähtien hän on ollut suomalaisten viihdelehtien vakiokasvo. Saagim itse ei ole julkisuutta yrittänyt hilltiä, vaan on ajoittain ilmeisesti tarkoituksella laukonut mielipiteitä, joilla lööppikynnys on ylittynyt.
Viihdyttävyys: 2
Suorapuheinen lööppikasvo onkin talossa ollut yllättävän hiljainen. Onhan hän ehtinyt haukkua suomalaisnaiset rumiksi, näyttää keskisormea kameralle ja tehdä teatraaliset leikkisuudelmat Aleksille, mutta enemmän olisi odottanut. Ehkä Anu vaatii aikaa päästäkseen vauhtiin, mutta vähän heikolta näyttää, sillä hän on jo vajaan viikon jälkeen vihjannut, että haluaa talosta pois.
Yhteispisteet: 6


Aleks Vehkala

Tunnettuus: 1
Mister-kisat olivat kova juttu 90-luvun alussa, mutta nykyään kun edes Mister Finland -voittajaa ei tunneta, joten ei tunneta Mr Gay Finlandiaan. Aleksin tunnettuudesta tai pikemminkin sen puutteesta, kertoo se, etteivät muutkaan BB-asukkaat häntä tunteneet.
Viihdyttävyys: 2
Normaalilla BB-kaudella Aleks voisi sopia porukkaan hyvin, sillä hänellä on olemuksessaan jotain samaa kuin aiemmin BB:n voittaneessa Sauli Koskisessa. Ikävä kyllä 19-vuotiaana Aleks tuntuu jäävän monesti keskusteluissa sivustaseuraajan rooliin. On parina viime päivänä alkanut löytää naisista juoru- ja juonittelukavereita, joten ehkä hänenkin viihdyttävyytensä nousee ajan myötä.
Yhteispisteet: 3


Susanna Indrén

Tunnettuus: 3
Näytteli Salatuissa elämissä 2001-2004. Sen jälkeen on ollut julkisuuden suhteen hiljaisempaa. Viimeisen vuoden aikana Susanna on palannut ryminällä otsikoihin, mutta nyt ei uskottavana näyttelijänä vaan tosi-tv-ammattilaisena ja kohujulkkiksena. Big Brotherin lisäksi hän on nimittäin ehtinyt tänä vuonna esiintymään Viidakon Tähtösissä ja Splash-uimahyppyohjelmassa. Kohuotsikoissa Susanna oli, kun hän kertoi yhteisestä yöstään Hjallis Harkimon kanssa. Ikävä kyllä Susannan ja Harkimon versiot tapahtumista poikkesivat merkittävästi toisistaan.
Viihdyttävyys: 3
Ensimmäisinä päivinä ei esittänyt talossa mitään erikoista. Kain pudottua alkoi juonitella ja näytti jo vähän temperamenttia jäätyään kiinni salajuonestaan. Nyt näyttää siltä, että juonittelunsa takia Susannasta saattaa tulla muiden asukkaiden yhteinen inhokki, ja se saattaa lisätä Susannan kiinnostavuutta.
Yhteispisteet: 6

Teppo Säkkinen

Tunnettuus: 2
Voitti Mister Finland -kisan, mutta kisan nykyään olemattoman julkisuusarvon takia juuri kukaan ei sitä tiedä. Kuului Hunks-tanssiryhmään, mutta sai sieltä potkut. Mainostaa silti yhä nettisivuillaan olevansa Hunks-tanssija. Viime kesänä saanut juorulehtijulkisuutta sillä, että tapaili Marianne Kalliota ja kävi internetissä julkisia perheriitoja ex-puolisonsa Suvi Pitkäsen kanssa.
Viihdyttävyys: 2
Ensimmäisenä päivänä viihdytti sillä, että oli selvästi vaivautunut Mariannen olemisesta talossa. Nyt näkee paljon vaivaa haukkuakseen Mariannea tämän selän takana. Systemaattinen haukkuminen on erikoista, sillä vielä kesällä Teppo tapaili Mariannea ja esiintyi tämän kanssa yhteisillä uimarantavideoilla 7 Päivää -lehden sivuilla. Yllättäen Teppo ja Andy McCoy ovat löytäneet yhteisen sävelen, vaikka voisi kuvitella, että 50-vuotiaan rock-legendan ja ex-Hunks-Misterin pitäisi olla aika kaukana toisistaan.
Yhteispisteet: 4


Sara Sieppi

Tunnettuus: 4
Suomen suurimman kauneuskilpailun voittaja on eturivin julkkis. BB-asukkaana Sara tosin ei ollut erityisen yllättävä, sillä hän on viime aikoina kiertänyt ahkerasti reality-ohjelmia oltuaan jo mukana Viidakon tähtösissä ja Splashissa.
Viihdyttävyys: 1
Pohjoisen tyttö on ollut ehkä eniten ulkopuolinen kaikista BB-talon asukkaista. Hän ei ole löytänyt omaa paikkaansa muiden joukosta, vierastaa liiallista alapäähuumoria ja vaikuttaa ujolta. Toivottavasti tilanne muuttuu tulevina viikkoina, koska muuten noutaja tulee pudotusäänestyksessä.
Yhteispisteet: 5


Andy McCoy

Tunnettuus: 5
Yksi Suomen kautta aikain tunnetuimpia rokkareita. Kun muista asukkaista osa ei ole tunnettuja edes Suomessa, niin Andylla on fanikuntaa ulkomailla asti. BB-mittakaavassa hän on todellinen supertähti.
Viihdyttävyys: 5
Kaikki tuntevat Andy McCoyn musiikilliset saavutukset. Kaikki myös tuntevat hänen mongertavan puhetyylinsä, jonka matkiminen kuuluu lähes jokaisen imitaattorin ohjelmaan. Big Brother on kuitenkin paljastanut Andysta paljon uutta. Hän on näyttänyt talossa hauskaa puoltaan ja heittäytymiskykyään. Andy on kertonut kokemuksiaan elämänsä ja uransa varrelta ja tuntenut isällisiä tunteita Mariannea kohtaan.
Yhteispisteet: 10


Kai Merilä

Tunnettuus: 1
Kai Merilä myönsi itsekin sunnuntaina BB:stä pudottuaan, että hän ei ole julkkis. Viihdetoimittajat ja julkkikset ovat tekemisissä töiden merkeissä, mutta eivät tarkoita samaa asiaa. Suomessa on tasan yksi viihdetoimittaja, jolla on niin paljon julkkisarvoa, että hän voisi meriittiensä puolesta osallistua Julkkis Big Brotheriin. Hän on Ilta-Sanomien Rita Tainola. Ja Rita taas ei koskaan tähän ohjelmaan osallistuisi. Kysytty on.
Viihdyttävyys: 1
Jäi vähän toimittajaroolinsa vangiksi, sillä usein muiden kanssa keskustellessaan tuntui, että Kai olisi ollut tekemässä haastattelua. Muutenkin Kai tuntui tiedostavan kameroiden läsnäolon muita paremmin. Ainoa bonuspiste tulee positiviisesesta ja sosiaalisesta asenteesta.
Yhteispisteet: 2

PISTETILANNE:
Andy McCoy: 10p
Frederik: 9p
Marianne Kallio: 6p
Susanna Indrén: 6p
Anu Saagim: 6p
Claudia Eve: 5p
Sara Sieppi: 5p
Teppo Säkkinen: 4p
Jori A. Kopponen: 3p
Aleks Vehkala: 3p
Johanna Salminen: 2p
Kai Merilä: 2p (Häädetty 8.9.)

Kilpailut

Uusimmat