Kuka Solange Knowles? 10 asiaa, joita et tiennyt Beyoncén sisaresta

14.05.2014 18:00 - Minna Talstila

Tiesitkö, että Solange on Beyoncén hittien Get Me Bodied ja Upgrade U takana?

Solange Knowlesin, 27, hyökkääminen Jay-Z:n kimppuun on yksi viime päivien uutisoiduimmista viihdemaailmaan tapahtumista. Moni varmasti tietää, että hän on Beyoncén sisar, mutta listasimme alle myös 10 sellaista asiaa, joita monikaan ei tiedä Solangesta. 

Solange ja Beyoncé ovat läheisiä

Siskosten urat ovat todella erilaiset; Solange tekee kriitikoiden arvostamaa indie-musiikkia kun taas Beyoncé edustaa enemmän valtavirtaa. Naiset vaikuttavat kuitenkin olevan läheisiä, sillä he käyvät usein yhdessä erilaisissa viihdealan tapahtumissa. 

Hän kuitenkin vihaa tulla verratuksi siskoonsa

Ei ole sattumaa, että Solange käyttää artistinimenään pelkkää etunimeä. Tällä tavalla hän luo etäisyyttä sisareensa. 

Artistin vuonna 2008 julkaistun albumin Sol-Angel and the Hadley Street Dreams ensimmäinen kappale kiteyttää Solangen ajatukset asiasta: "I'm not her and never will be / Two girls torn in different direction... No I'm no sister / I'm just my God-given name."

Hän on esiintynyt Destiny's Childin kanssa

Solange astui viihdemaailmaan alun perin Destiny's Childin kautta. Hän toimi heidän taustatanssijanaan ja jopa tuurasi Kelly Rowlandia muutamassa esityksessä. 

Hänellä on paljon elämänkokemusta

Vuonna 2004 17-vuotias Solange meni naimisiin lapsuudenystävänsä jalkapalloilija Daniel Smithin kanssa. 10 kuukautta myöhemmin heille syntyi poika. Vuonna 2007 pari erosi. 

Hän on monien hittien takana

Solange on kirjoittanut useita kappaleita Beyoncélle ja Destiny´s Childin kahdelle muulle laulajalle Kelly Rowlandille ja Michelle Williamsille. Hän on muun muassa sisarensa hittikappaleiden Get Me Bodied ja Upgrade U takana. 

Hänen levytti ensimmäisen albuminsa todella nuorena

Solangen ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 2003, jolloin hän oli vain 17-vuotias. Solo star -levy ei kuitenkaan saanut kovinkaan suurta suosiota. Samaan aikaan artisti lauloi tunnuslaulun Disney Channel -televisiokanavan sarjaan The Proud Family, joka nosti hänen nimensä esille edes jollain tavalla. 

Toinen albumi nosti hänet kriitikoiden suosikiksi

Solangen albumi Sol-Angel and the Hadley Street Dreams on kriitikoiden ylistämä. Albumi esiintyi "Best of 2008" -listalla, jossa sitä kehuttiin tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Sen sanotaan olevan kaukana nykyisten R&B-artistien halvasta popista. 

Vuonna 2012 Solange julkaisi singlen Losing You, joka sijoittui esimerkiksi The Huffington Postin ja Pitchforkin listoilla lähelle kärkeä. 

Hän on avoin elämästään

Solange on Beyoncésta poiketen melko avoin haastattelutilanteissa. Hän on myös twiitannut faneilleen esimerkiksi masennuksestaan ja ADHD-häiriöstään. Peruttuaan Euroopan kiertuuensa laulaja myönsi sen olevan sillä hetkellä parasta hänen mielenterveydelleen. 

Hän on muoti-ikoni

Solangen vaatteet ovat outoja, mutta trendikkäitä. Hänen räväkkää ja värikästä tyyliään on kehuttu monilla muotilistoilla.

Hän on myös näytellyt elokuvissa

Vuonna 2004 Solange näytteli perhekomediassa Johnson Family Vacation ja hän on myös näytellyt pääosaa  Cheerleader-elokuvissasarjan Anna palaa kakkos- ja kolmososissa.  


Lähde: The Daily Beast

Kilpailut

Uusimmat