IS: Docventures-kaksikon haave: Tulevaisuudessa omia dokumenttielokuvia

28.01.2015 08:15 - Eeva Rajala

Docventures-ohjelmasta on tulossa syksyllä kolmas tuotantokausi, mutta kaksikko haluaisi tehdä myös omia dokumenttielokuvia, kertoo Ilta-Sanomat.  

Docventures-ohjelman tulevalla tuotantokaudella nähdään enemmän kotimaisia dokumenttielokuvia kuin aiemmin. Riku Rantalan mukaan oli ongelmallista löytää suomalaisia dokumentteja, jotka keskittyisivät universaaleihin aiheisiin.

Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff ovat tuotantoyhtiönsä Gimmeyawalletin kanssa kiinnostuneita tekemään myös omia kansainvälisiä dokumentteja, mutta tällä hetkellä yhtään projektia ei ole työn alla.

- Uskon, että minulla Tunnalla olisi mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Toivotaan, että meistäkin olisi dokumentintekijöiksi, sillä se on sellainen maratoonareiden laji, Rantala kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Rantalan mukaan dokumentinteossa kiinnostaisi erityisesti yhteiskunnalliset asiat, tuloerot, globalisaatio sekä kulttuurien yhteentörmäykset.

- Haluaisin tutkia suomalaista korruptiota ja sen muotoja. Suomesta sanotaan, että se on maailman vähiten korruptoitunut maa. Olemme kuitenkin ihmisiä, olemme siis tavalla tai toisella korruptoituneita, Rantala jatkaa.

Lue myös: Rakasta, kunnioita ja laiskottele sopivasti - Madventures-kaksikko laittoi 10 käskyä uusiksi

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat