Suomalaisrokkari tyrmistyi Soinin puheista: ”Rasistinen kommentti”

24.04.2015 16:30 - Eeva Rajala

Kulttuurintekijät ovat olleet viime aikoina näkyvillä ja eduskuntavaalien tuloksesta on puhuttu runsaasti. Von Hertzen Brothers -solisti on myös huolissaan Suomen tilasta.  

Solisti ja kitaristi Mikko von Hertzen kertoi Radio Cityn haastattelussa, että viime viikkoinen vaalitulos on jopa pelottava.

- Olemmeko nyt ottamassa askelia taaksepäin tässä meidän sivistysvaltiossa, ja kuinka suljetuksi yhteiskunnaksi me oikeasti haluamme tulla? mies kysyy.

Muusikon mukaan Suomessa jääty pahasti jälkeen, kun katsoo taloudellisen taantuman jälkeistäkin aikaa. Jälkijunassa mennään, kun muut länsimaat puuskuttavat jo vähän eteenpäin.

Asioita on tehty väärin tai ei ollenkaan

Von Hertzenin mukaan Suomessa on tehty asioita selkeästi väärin tai sitten ei ole tehty asioita ollenkaan. Rokkari toivoo, että asiat helpottuvat ja tapahtuu jotain. Hän kuitenkin uskoo, että jonkinlainen draivi Suomesta puuttuu.

- Ihmiset äänestävät juuri tämän päivän fiiliksen mukaan. Tosi moni on pettyneitä edelliseen hallitukseen ja kyllä minä sen ymmärrän, koska ei ole mitään järkevää saatu aikaan. Suomi on jäänyt jälkijunaan, ja kaikki haluavat siihen muutosta, muusikko jatkaa.

Suuri kysymys on nimenomaan se, millä tavalla muutos tapahtuu. Valittiiko eduskuntaan oikeat tyypit, joilla on kyky tehdä muutos. Ovatko juuri valitut kansanedustajat tai vaalitulos sellainen, millä muutos saadaan aikaan? Se jää rokkarin mukaan nähtäväksi.

Soinilta rasistinen kommentti

Mikko von Hertzen tyrmistyi Suomen toiseksi suurimman puolueen puheen puheenjohtajan Timo Soinin käyttämästä kielestä ja millä sanoin hän puhuu pääkaupunkiseutulaisista.

- Ei minkään puolueen puheenjohtajan pitäisi puhua tuolla tavalla. Jos sanoo "punavuorelaiset punaviinin lipittelijät", niin se on yhtä rasistinen kommentti kuin jos sanoisi, että "vitun heinähatut siellä jossain kuusessa". Pitää muistaa, että kaikista pitää pitää huoli, jokaisesta suomalaisesta. Pitää yrittää löytää ratkaisu, joka tukee koko Suomea, eikä vain tiettyä jengiä jossain metsässä tai stadissa, von Hertzen muistuttaa.

Lue koko Radio Cityn juttu täältä!

Kilpailut

Uusimmat