Brädi paljastaa suosikkinsa nousevista räppäreistä: "Kuin kummipoika"

08.06.2015 10:45 - Henna Koste

Artistin mielestä Suomessa räpätään nyt paremmin kuin koskaan aiemmin.

Brädin kesään kuuluu uuden albumin valmistelua ja liuta festareita. Kaiken kiireen keskellä mies muistaa olla kiitollinen, kuinka hänen unelmastaan tuli ammatti.

- En olisi uskonut, että 36-vuotiaana räppään vielä. Vedetään vielä toiset 10 vuotta lisää, mies intoilee.

Tuoreille räppäreille konkari lähettää terveisiä. 

- Älkää pitäkö kiirettä, treenatkaa, nauhoittakaa paljon. Aina uudesta biisistä oppii jotain uutta. Tien päälle ei ole mikään kiire, olen hyvä esimerkki siitä. Mulla aukesi soolohommat vasta hyvinkin myöhään, mutta ei tunnu yhtään siltä, että oisin jotain aikaa menettänyt, räppäri kannustaa.

- Me vanhempi polvi ollaan osoitettu, että mitään yläikärajaa räppäämiselle ole. Kyllä meitä alkaa olemaan kohta yli nelikymppisiä räppäreitä. Ei mene montaa vuotta, jos me samat ukot täällä vielä keikutaan, artisti naurahtaa.

Nikke Ankara pitää virkeänä

Brädi nostaa yhden tuoreista räppäreistä jalustalle. 

- Kyllä mulla tosi hyvä motivaattori Lahessa lähipiirissä, Nikke Ankara! Se pitää setää virkeänä, kun pitää Nikelle koittaa pärjätä, ettei Lahes rupea jengi nauramaan, mies ylistää.

Brädi toteaa, että Nikke Ankaran uralle on mahtunut jo erilaisia vaiheita.

- On nähty lyhyen ajan sisään nousua, aallonpohjaa ja uutta nousua. Nikke on kuin kummipoika meille lahtelaisille, artisti selventää.

Brädi muistuttaa, että lähtökohdat uralle täytyy olla kunnossa. Julkisuuden tavoittelu ei riitä.

- Kyllä sen aina näkee, kenellä on oikeat jauhot pussissa. On hienoa setäosaston edustajana katsoa, että nyt niillä on edeltäjiä. Meillä ei ollut ollenkaan. Suomessa räpätään paremmin kuin koskaan, Brädi kuittaa.


Lue myös: Uusi albumi ja festarit pitävät Brädin kiireisenä: "Vaimo mahtuu keikka-autoon mukaan"

Kilpailut

Uusimmat