Krista Kosonen seksikohtauksesta Lauri Tilkasen kanssa: "Ikimuistoista"

31.08.2015 17:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Krista Kososen mukaan elokuvasuudelmat ovat maailman kiusallisimpia, ja rakastelukohtauksetkin ovat lähes pelkkää tekniikkaa.  

Näyttelijä Krista Kosonen esittää syyskuun alussa ensi-iltansa saavassa koskettavassa Kätilö-elokuvassa Helena-nimistä kätilöä, joka rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin, jota näyttelee Lauri Tilkanen. Rakastuminen tapahtuu Lapin sodan aikaan vaikeissa olosuhteissa.

Kosonen pitää Tilkasta rauhallisena, luotettavana ja turvallisena vastanäyttelijänä. Tilkanen on Kososen mukaan myös epäitsekäs siinä mielessä, ettei hän tuo mitään omia ongelmiaan työpaikalle.

- Oli hirveän kivaa näytellä Laurin kanssa. Laurihan on... ...no, silmiä ei särje, kun häntä katselee. Mielestäni hänessä on sellaista vanhanajan olemusta, joka sopi kuin nakutettu tähän rooliin, Kosonen kertoo Voicelle.

Kiusallisia suudelmia

Rakastavaisia kun ovat, Kososen ja Tilkasen roolihahmot suutelevat useammankin kerran elokuvan aikana. Kosonen pitää elokuvasuudelmia kuitenkin maailman kiusallisimpina.

- Siinä on yleensä 20 henkilöä ympärillä ja siinä mietitään, että "taivuta sinä tuohon suuntaan, niin minä taivutan päätä tähän suuntaan", ja käytetäänkö kieltä tai ei. Se on hyvin, hyvin teknistä. En ole siinä kyllä mitään eroottista vivahdetta kokenut kenenkään kanssa, vaikka on ollut kuinka ihania vastanäyttelijöitä. Se on hyvin teknistä, Kosonen selventää.

"Ikimuistoista"

Rakkaustarinaan liittyen Kososen ja Tilkasen välillä nähdään elokuvassa myös rohkea seksikohtaus. Kososen mukaan myös seksikohtaukset, kuten elokuvasuudelmatkin, ovat hyvin teknisiä.

- Sille pitää pystyä nauramaan. Se tilanne on niin mahdoton, että "tässä me nyt ollaan ja simuloidaan panemista". Jos siihen suhtautuu liian vakavasti, niin sitten se voi mennä vielä kiusallisemmaksi, Kosonen kommentoi.

Seksikohtausten tekemisessä on Kososen mukaan aina hyvä, jos voi puhua ihan suoraan siitä, minkälaista kohtausta haetaan ja kuinka kauan se kenties kestää.

- Mutta onhan se erikoinen tilanne, kun siinä pyörivät äänimiehet ja maskeeraajat ja muut. Ikimuistoista, ammatinvalintakysymys, Kosonen kuittaa.

Antti Jokisen ohjaama Kätilö-elokuva saa ensi-iltansa 4. elokuuta. Elokuvassa näyttelevät Kososen ja Tilkasen lisäksi Tommi Korpela, Elina Knihtilä ja Pirkka-Pekka Petelius. Katso elokuvan traileri alta:


Lue myös: Mikael Gabriel pääosaan odotettuun suomalaiselokuvaan - nyt kommentoi ohjaaja

Kilpailut

Uusimmat