Mitä tarkoittaa madafakin darra? Tähden vastaus lapselle leviää netissä

04.09.2015 12:00 - Eeva Rajala

Moni vanhempi saattaa miettiä, miten selittää lapselle Madafakin darra -kappaleen sisällön.  

Roope Salminen & Koirat -poppoon Madafakin darra -hitti soi tiuhaan radiotaajuuksilla. Näyttää myös siltä, että kappaleesta on tullut monien lasten kesän suosikkikappale.

Roope Salminen kertoo yhtyeensä Facebook-sivuilla, että jotkut vanhemmat, kummisedät ja kummitädit ovat olleet hieman huolissaan teoksen sisällöstä. Eräs nuori nainen oli laittanut Salmiselle viestiä, jossa pyysi apua, miten voisi selventää 10-vuotiaalle kummipojalle Madafakin darra -kappaleen sisältöä. Salminen vastasi naiselle ja päätti jakaa vastauksensa Roope Salminen & Koirat -yhtyeen Facebook-sivuilla muidenkin kanssa, joita asia askarruttaa:

1. Mikä on darra?

Darra on olotila joka seuraa, kun ei tajua juoda vettä silloin kun viettää mukavaa aikuisten iltaa. Darra on hyvä olla olemassa, sillä se muistuttaa meitä siitä että välillä kannattaa ottaa vähän hitaammin vaikka olisi kuinka kivaa. Esimerkiksi joskus voi tuntua todella tylsältä kun äiti käskee nukkumaan vaikka olisi vielä tosi mukavaa leikkiä ja valvoa, mutta usko pois, se on parempi vain mennä sänkyyn. Ymmärrät tämän konseptin aina vain selkeämmin ja selkeämmin mitä vanhemmaksi tulet.

2. Miksi se on erityisen huono juttu kymmenvuotiaalle?

Darra on tosi tyhmä juttu ala-asteikäiselle, sillä sen hankkiminen edellyttää vapaaehtoista myrkyllisen aineen nauttimista. Sinä olet vielä siinä iässä, että voit ilman ylimääräisiä kemikaaleja kieriä mukkelis makkelis tahallasi mäkiä alas, kiipeillä typeriin paikkoihin, tunnustaa ihastustasi luokan näteimmälle tytölle tai pojalle tai laulaa estoitta. Kun ihmiset tulevat vanhemmiksi, he joutuvat myrkyttämään itseään uskaltaakseen tehdä näitä asioita ja siksi kärsivät darrasta. Sinä et vielä moista tarvitse, eli nauti!

3. Miksi ei saisi käyttää sanoja mada ja fakin?

Olen eri mieltä siitä, ettei noita sanoja saisi käyttää. Mielestäni kaikkia sanoja saa käyttää, kunhan niillä ei pyri loukkaamaan ketään. Muista myös, että jos jokainen asia on madafakin nätti, sana menettää merkityksensä. Käytä sanontaa siis harkiten. Lisäksi sinun vanhempiesi mielipide sopivasta vokabulaarista ohittaa omani, joten kuuntele heitä.

Toivottavasti tästä oli hyötyä Sinulle. Kuuntele huolella koulussa ja tee kunnon muistiinpanot niin ei tarvitse päntätä kokeisiin niin paljon!

Rakkain terveisin,
Ystäväsi RoopeLue myös: Suosikkilaulaja oli joutua huijauksen uhriksi - muitakin julkkiksia höynäytetty

Kilpailut

Uusimmat