Suosikkilaulaja oli joutua huijauksen uhriksi: Muitakin julkkiksia höynäytetty

19.08.2015 10:45 - Eeva Rajala

Roope Salminen kertoo, että esimerkiksi kansanedustaja Antero Vartia on on ollut höynäytettyjen joukossa.  

Näyttelijä ja muusikko Roope Salminen oli joutua huijauksen kohteeksi Helsingin keskustassa. Salminen kertoo törmänneensä tyyppiin, joka on todennäköisesti huijannut tai yrittänyt huijata aikaisemmin kymmeniä ihmisiä. Huijausyrityksistä ei kuitenkaan Salmisen mukaan vielä ole kovin paljon ollut kirjoittelua sosiaalisessa mediassa.

Hintelä mies oli kertonut Salmiselle tulleensa Helsinkiin työhaastatteluun ja muutama romani oli varastanut häneltä kannettavan tietokoneen ja kaikki rahat. Mies oli kysynyt, voisiko Salminen mitenkään auttaa häntä.

Kaverin Facebook-status herätti

- Hän oli erittäin ujo, lyhyt, silmälasipäinen kaveri, ja tosi uskottava. Olin jo siinä jeesailemassa, mutta sitten muistin, että joku Facebook-kaverini oli laittanut pari kuukautta aikaisemmin päivityksen, että oli auttanut tällaista kaveria. Ja onneksi laittoi, koska tajusin, että tämä oli huijari, Salminen kertaa Voicen Herättäjien aamulähetyksessä.

Salminen oli kertonut miehelle, että on törmännyt samaan tarinaan Facebookissa, jonka jälkeen mies alkoi tehdä lähtöä. Salminen oli vielä kysynyt, voisiko hän ottaa tyypistä kuvan, jotta voisi varmistaa, onko kyseessä sama vai eri henkilö. Mies oli kieltäytynyt ja häipynyt.

Kymmeniä huijattu - joukossa myös julkkiksia

- Sitten hän vain häipyi. Tästä kaikesta ja siitä, että olen saanut palautetta, että kymmenet tyypit ovat kokeneet saman, voidaan päätellä, että kyseessä on huijari isolla h:lla, Salminen kuittaa.

Salmisen mukaan pelkästään hänen statukseensa ilmoittautui kymmenisen tyyppiä, jotka olivat törmänneet samaan huijariin. Lisäksi hän sai Facebookin kautta yksityisesti viestejä henkilöiltä, jotka eivät julkisesti halunneet tunnustaa tulleensa höynäytetyiksi.

Muun muassa kansanedustaja Antero Vartia on myöntänyt joutuneensa höynäytetyksi. Hän oli ostanut miehelle matkalipun Kotkaan. Se on muutettu rahaksi aika nopeasti, Salminen toteaa.

- Toivon, että nyt kun asia otetaan puheeksi radiossa ja se on somessa lähtenyt leviämään, ehkä se ei enää toimikaan, ja kaveri saa tuta somen voiman, Salminen jatkaa.

Hän muistuttaa myös, että jos hänen kaverinsa ei olisi koskaan kehunut auttamisellaan Facebookissa, tämä tyyppi ei välttämättä olisi koskaan jäänyt kiinni.

Lue Salmisen koko Facebook-kirjoitus alta:

"Dallailin tossa keskustassa ja tapasin ujonoloisen hintelän kundin. hän tuli varovasti sanomaan että "Excuse me, do you speak any english", johon tokaisin, että yeah maybe mikä hätänä.

Kaveri kertoi, että oli tullut Helsinkiin työhaastattelua varten, mutta että pari romania oli rullannut jäbän läppärin ja massit. Kaveria silminnähden pelotti ja ahdisti tilanne ja kysyi että voisinko yhtään auttaa.

Avasin jo suuni sanoakseni että joo ei mul täs mikään kiire oo, mutta sitten muistin. Pari kuukautta sitten olin lukenut Facebookista täsmälleen saman stoorin jonkun mun kaverin kertomana (ilmottaudu tähän statukseen jos näät tän, en muista kenen stoori tää oli). Sillä kertaa tää mun fb-kaveri oli vieläpä auttanut kundia.

Kerroin tyypille, että tää kuulostaa vähän omituiselta koska kuulin ton IHAN saman stoorin aiemmin somesta ja vieläpä siihen liitty tyyppi joka vastaa täysin sun tuntomerkkejä. se sano että I don't understand ja että maybe I'll ask someone else ja alkoi tekemään lähtöä paikalta. Kysyin että saanko ottaa jäbästä kuvan ja kysyy tältä mun frendiltä että oliks se sama tyyppi mutta herra kieltäytyi ja häipyi.

Nyt, kuulkaa. JOKAINEN ON SYYTÖN KUNNES TOISIN TODISTETAAN. on mahdollista, niin epätodennäköiseltä kuin se vaikuttaakin, että avun tarve oli oikea ja tyyppi vaan kävi ujoksi ja häipyi. tämä kuitenkin vaikuttaa niin epäilyttävältä yhteensattumalta että koin hyväks ideaks suositella suhtautumaan äärimmäisellä varauksella jos jollekin tämän statuksen lukijalle tuputetaan samaa tarinaa. en kehota sanomaan avunpyytäjille että sori bro roope kiels auttamasta mutta usein on fiksumpaa tarjoutua saattamaan tyyppi vaikka poliisiasemalle tai tarjota ruokaa rahan sijaan.

Jos tän stoorin kirjottaminen estää yhdenkin huijaustapauksen niin shit was worth it. kusettajat tekee kaikkien elämän hankalammaks! monet tarvii oikeesti apua ja on tosi perseestä joutua suhtautumaan lähtökohtasesti skeptisesti kun joku tulee pyytämään femmaa bussilippuun tai luurii lainaan tai mitä ikinä."


Kilpailut

Uusimmat