Mikä on parasta isyydessä? Salatut elämät – komistuksen vastaus liikuttaa

03.10.2015 11:15 - Reetta Haverinen

Noin puolitoistavuotiaan Matilda-tytön isä Mikko Parikka, joka tunnetaan paremmin Salatuissa elämissä Jiri Viitamäkenä, rakastaa isänä olemista.

Salkkarit-pariskunta Sara ja Mikko Parikka säteilevät onnea. Kyyhkyläiset kertoivat vastikään, että pariskunnan esikoinen Matilda tulee saamaan piakkoin pikkusisaruksen. Vauvauutiset olivat mieluisia koko perheelle. Pikkuisen on tarkoitus syntyä vuoden vaihteessa. 

"Jokainen lapsi on yksilöllinen"

Voicelle antamassaan haastattelussa Parikka kertoi avoimesti, kuinka hienoa isän roolissa oleminen onkaan ollut. Kasvatusvinkkejä mies ei osaa sen tarkemmin antaa, sillä Parikka toteaa fiksusti, että kaikki lapset ovat todella yksilöllisiä. Siten mitään "oikeita" kasvatusmetodeja ei miehen mielestä ole olemassakaan.

Muutama kasvatusvinkki Parikalla on kuitenkin annettavanaan:

- Tietenkin kannattaa lähteä heti rakentamaan suhdetta siihen pikkutyyppiin. On tärkeää, että on heti alusta asti läsnä pikkuisen elämässä ja käy läpi niitä negatiivisiakin kokemuksia, Parikka toteaa.

Onnellinen isä

Mies ei pitkään pohdi vastausta kysymykseen, mikä isyydessä on parasta:

- Parasta isyydessä on isyys. Se on ehkä kliseistä, mutta ei sitä kukaan pysty kuvailemaan, ennen kuin se omalle kohdalle osuu. Isyys on parasta, Parikka kertoo. 

Vaikka pikkuperheen elämä tuntuu olevan Parikalle mieluista päivästä riippumatta, osaa mies kuvailla muutamia konkreettisiakin hetkiä arjestaan, jotka saavat hänen sydämensä erityisesti sulamaan:

- Onhan se ihan sairaan hienoa, kun tulee töistä kotiin ja toinen juoksee kädet pystyssä vastaan ja huutaa: "Isi!". Ei sellaista hetkeä voi verrata mihinkään, Parikka toteaa liikuttavasti.

Lue myös: Komeat maailmantähdet hehkuttavat isyyttä: "Parasta maan päällä"

Kilpailut

Uusimmat