Salatut elämät –tähti lähti tavoittelemaan todellista haaveammattiaan

17.10.2015 12:15 - Reetta Haverinen

Jiri Viitamäkenä Salatuissa elämissä tunnettu Mikko Parikka ei ole vielä haudannut haaveitaan opettajan ammatista.

Monet koululaiset haaveilevat näyttelijän ammatista, mutta kyseisestä työstä ei Salatuissa elämissä näyttelevä Mikko Parikka lukiossa unelmoinut. Sen sijaan miehen kiinnostus opettajan työtä kohtaan heräsi ennen ylioppilaskirjoituksia.

Vaikka mies on näytellyt Salatuissa elämissä menestyksekkäästi vuodesta 2010 lähtien, ei Parikka pelkän näyttelijäntyön varaan tulevaisuuttaan kuitenkaan aio laittaa: miehen päässä kytee edelleen unelma opettajan urasta.

Paluu koulun penkille

Mies ryhtyi tavoittelemaan vuosien takaista unelma-ammattiaan ja aloitti yliopistossa teologian opinnot syksyllä 2013. Parikkaa kiehtoo ajatus uskonnon opettamisesta, joten jos ura Salatuissa elämissä päättyy, voi mies tienata leipänsä opetustyön parissa.

- Pidän koulumaailmasta ja tajusin jo lukiossa, että tahdon työskennellä koulussa. Minulla oli kaksi vahvaa kiinnostuksen kohdetta lukiossa: uskonto ja matematiikka. Abivuonna kuitenkin tuntui, että matematiikka alkoi mennä hieman otsan ohi ja uskonto ryhtyi kiinnostamaan entistä enemmän. Sitten tajusin, että teologia on se, jota jossain vaiheessa haen opiskelemaan ja sillä tiellä nyt ollaan, Parikka toteaa Voicelle antamassaan haastattelussa.

Ura Salkkareissa jatkuu

Salkkareita mies ei kuitenkaan vielä aio jättää. Parikka toteaa, että jos hän saa tehdä Salattuja elämiä eläkeikään asti, olkoon asia sitten niin, mutta kymmenien vuosien ura sarjassa ei välttämättä ole kovin todennäköinen. Siten jos rooli Salattujen elämien Jiri Viitamäkenä päättyy, ryhtyy mies tekemään koulutustaan vastaavaa työtä koulumaailmassa.

Aikaisemmassa artikkelissamme Parikka paljasti olevansa varsin taikauskoinen. Lue lisää artikkelistamme täältä.

Kilpailut

Uusimmat