Kuva: Senja Rapila

Minna Parikka Huippujengi -ohjelmasta: "Traumatisoiduin varmaan loppuelämäkseni"

11.11.2015 11:45 - Mika Parikka

Huippujengi -ohjelmaan osallistuneen Minna Parikan edelliset telttailukokemukset olivat teiniaikojen festarireissuilta. 

Huippujengi on MTV:n uusi sarja, jossa suomalaiset julkisuudenhenkilöt laitetaan todelliseen testiin. Antti Reini, Janne Niinimaa, Minna Parikka, Leena Harkimo, Antti Luusuaniemi, Cristal Snow, Lola Wallinkoski sekä Tuija Pehkonen kiipeävät perussa sijaitsevan Tocllaraju-vuoren huipulle todella vaativissa olosuhteissa. Ohjelman juontaa Jukka Hilden

Vuorella on mittaa 6030 metriä, eli urakka on älyttömän raskas. Minna Parikka kertoi The Voicelle fiiliksiään reissun jäljiltä MTV:n syyspressissä. Vaikka retki oli henkisesti ja fyysisesti todella raskas, ei luovuttaminen käynyt mielessäkään. 

- Tähtään aina huipulle kaikissa asioissa mihin olen lähtenyt mukaan. Jos jokin idea ei tunnu hyvältä, jätän sen suosiolla väliin. Nyt kun sinne asti oli lähdetty, niin piti yrittää mahdollisimman pitkälle. Siellähän mennään täysin oman kropan ehdoilla, eikä ikinä voinut tietää mitä seuraavana päivänä tapahtuu.

Omaa sänkyä ja suihkua ikävä

Olosuhteet olivat todella karut, eikä lämmintä suihkua ollut lähettyvillä.

- Teltassa oli -10 astetta kun nukuimme, joten tuli kyllä omaa sänkyä ikävä. Peseytyminen tapahtui +5 asteisessa vuoristopurossa. Unelmoinnin kohteina olivat sauna ja pikainen karkaaminen Rion lämpöön, Parikka nauraa.

Telttaretki vuorelle oli Parikalle kaikkinensa täysin uusi kokemus. Naista ei voi tituleerata eräjormaksi.

- Olen viimeksi ollut teltassa festareilla, siinä ovat mun eräjormailut! Olen kerran aikaisemmin kokeillut kalliokiipeilyä ja kerran käynyt Tiibetissä yhtä korkealla, mutta silloin liikuimme bussilla. Urheilusta noin ohuessa ilmassa ei ollut mitään käryä, Parikka nauraa.

Retkestä selvittiin hengissä, mutta syntyikö naiselle kipinä uuteen lajiin?

- Tsiisus, ei kyllä syntynyt! Varmaan traumatisoiduin koko loppuelämäni ajaksi, Parikka repeilee.

Hän myöntää kuitenkin, että saattaa mahdollisesti lähteä ensikesänä telttaretkelle, mutta ei aivan noin korkealle. Myös urheilu-aspekti telttailun lomassa saattaa tulevalla reissulla jäädä vähemmälle.


Lue myös: Minna Parikan kengät Beyoncélle

Kilpailut

Uusimmat