Kuva: AOP

Tähtien sota -ohjaaja puolustelee muutettua klassikkokohtausta

01.12.2015 14:15 - Mikko Räsänen

George Lucas joutui tuoreessa haastattelussa selittämään, miksi Han Solon ja Greedon kohtaaminen käännettiin uudessa versiossa päälaelleen.

Han Solon (oik.) ja Greedon baarikohtaaminen on yksi ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan klassikkokohtauksista. Elokuvassa palkkionmetsästäjä Greedo saa jahtaamansa Solon kiinni, ja baaripöydässä käydyn keskustelun jälkeen valmistautuu ampumaan Solon. Alkuperäisessä elokuvassa Han Solo ei jää odottamaan Greedon ratkaisua, vaan ampuu tämän ensin.

Kun alkuperäinen Tähtien sota -elokuva tuotiin digitaalisesti tähän päivään 2004, muutti ohjaaja George Lucas kohtausta niin, että Greedo ampuukin ensin, mutta ampuu ohi, ja Solo vastaa ampumalla takaisin ja tappamalla Greedon.

Tähtien sota -faneja muutos on ärsyttänyt, koska alkuperäisessä elokuvassa kohtaus esitteli Han Solon ja näytti heti, että hän on kova tyyppi, jonka kanssa ei kannata pelleillä. Uudessa versiossa sen sijaan Solosta tehdään nössö, sillä vaikka Greedo antaa ymmärtää, että aikoo tappaa Solon, odottaa hän niin kauan, että Greedo saa ampua häntä vapaasti parin metrin päästä, ja ampuu takaisin vasta sen jälkeen.

Lucas puolustelee ratkaisuaan Entertainment Weeklyn haastattelussa.

- Han Solo tulisi menemään prinsessa Leian kanssa naimisiin. Voiko hän silloin olla kylmäverinen murhaaja?, Lucas kertoo.

- Ajattelin asiaa mytologisesti. Pitäisikö Solon olla kuin cowboy? Pitäisikö hänen olla kuin John Wayne? Ajattelin, että pitäisi. Ja jos olet John Wayne, et mene ampumaan muita kylmäverisesti.

Katso alta vanhan ja uuden kohtauksen erot.


Kilpailut

Uusimmat