Kuva: AOP

Noloja mokia Linnan juhlissa

03.12.2015 18:08 - Mikko Räsänen

Linnan juhlien kutsuvieraslista herättää ihmetystä.

Ensi sunnuntaina järjestettäviin Linnan juhliin on kutsuttu laaja joukko ansioituneita suomalaisia. Jotkut ansiotuneet suomalaiset ovat kuitenkin jääneet ilman kutsua syistä, joita presidentin kanslia ei ole kertonut.

Voice listasi joitakin tämän vuoden vieraslistan outouksia.

Presidentti ei arvostanut Pitkämäen MM-mitalia ja Timanttiliigan voittoa. (kuva: AOP)

Tero Pitkämäki

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ei saanut kutsua Linnan juhliin, vaikka voitti tänä vuonna keihäänheiton MM-pronssia sekä onnistui kautta aikain ensimmäisenä suomalaisena voittamaan Timanttiliigan kokonaiskilpailun.

- Onhan sitä tässä hämmästellyt sekä heittäjä-Tero että manageri-Tero, myönsi Pitkämäen manageri Tero Heiska Ilta-Sanomille.

Tämä nelikko olisi ansainnut päästä Linnaan kokonaisena yhtyeenä. (kuva: Mikko Räsänen)

Haloo Helsinki

Haloo Helsinki on Suomen kovin livebändi. Yhtye palkittiin Emma-gaalassa vuoden yhtyeenä, vuoden live-esiintyjänä ja sai vielä vuoden albumin palkinnon. Bändin huikea keikkavuosi huipentui kahteen loppuunmyytyyn Hartwall Areenan keikkaan, jonka jälkeen yhtye jäi vuoden tauolle. On hienoa, että presidentti huomioi Haloo Helsingin kutsulla, mutta hänelle kävi järkyttävä tyylivirhe siinä, että juhliin kutsuttiin vain laulaja Elli eikä muuta yhtyettä. 

Virhe on suuri, sillä Haloo Helsinki on nimenomaan yhtye, jossa kaikki jäsenet osallistuvat biisien tekoon. Bändi myös korostaa sitä, että Elli ei ole yhtyeen kasvot ja keulakuva sillä, että haastatteluja antavat muutkin yhtyeen jäsenet. Haloo Helsinki olisi pitänyt kutsua juhliin koko yhtyeenä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun presidentin kanslia tekee tällaisen virheen. Takavuosilta muistuu mieleen se, kun Tarja Turunen kutsuttiin linnaan Nightwishin suosion takia. Se oli myös järkyttävä tyylivirhe, koska yhtyeen todellinen johtaja ja moottori Tuomas Holopainen jätettiin ilman kutsua. Tarja oli Nightwishin laulaja, Tuomas Holopainen on Nightwish.

Netta Skog on digiharmonikan maailmanmestari. (kuva: Mikko Räsänen)

Netta Skog

Netta Skog on yksi Suomen lahjakkaimmista harmonikan soittajista. Musiikkipiireissä hänet tunnetaan siitä, että hän on kuulunut maailmallakin menestyneeseen Turisas-yhtyeeseen ja keikkailee nykyään Ensiferum-yhtyeen kanssa.

Skog on tehnyt Suomea tunnetuksi myös maailmalla myös sooloartistina ja harmonikan soittajana. Tänä syksynä Skog voitti digihaitarin maailmanmestaruuden vuodesta 1948 järjestetyssä kansainvälisesti arvostetussa Coupe Mondiale -kilpailussa. Voittonsa hän ratkaisi soittamalla finaalissa Sibeliuksen Finlandian

- Olin voittoni jälkeen miettinyt, että tuleekohan kutsu Linnaan, kun tämä vuosi on vielä Sibeliuksen syntymän 150-vuotispäivä, mutta ei tullut tällä kertaa, Skog kertoi taannoin Voicen haastattelussa.

Sibeliusta kansainvälisesti esille tuoneen Skogin kutsu olisi ollut perusteltu myös siksi, että Sibeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta vain kaksi päivää Linnan juhlien jälkeen.

 Kilpailut

Uusimmat