Kuva: Mikko Räsänen

Peter Franzén ikävöi poikaansa kuvausmatkoilla: "Skype ei korvaa läheisyyttä ja turvaa"

18.01.2016 16:45 - Eeva Rajala

Peter Franzénin mukaan tärkeintä on, että lapsi saa parhaat mahdolliset eväät kotoa.

Perjantaina ensi-iltansa saavassa Jättiläinen-elokuvassa näyttelevä Peter Franzén on joutunut eri työprojektien vuoksi olemaan erossa perheestään ja pojastaan. Franzén asuu näyttelijäpuolisonsa Irina Björklundin ja pariskunnan pojan kanssa Etelä-Ranskassa.

Ikävä ei helpotu

Esimerkiksi Viikingit-sarjaa Irlannissa kuvatessaan viime vuoden puolella Franzén joutui olemaan pitkiä aikoja erossa 7-vuotiaasta Diego-pojastaan. Erossa olemisesta ei kuitenkaan ole vuosien saatossa tullut yhtään helpompaa.

- Ei se kyllä helpotu, päinvastoin. Kun pikkuihmiseen tutustuu enemmän ja lapsi kasvaa isommaksi, haasteet ovat myös isompia, Franzén kertoo.

Samalla vastuu on isompi siitä, että olisi itse paikan päällä ja pystyisi esittämään myös omia mielipiteitä fyysisesti. Franzénin mukaan puhelinkeskustelut tai Skype-yhteys eivät ikinä korvaa sitä välitöntä läheisyyttä ja turvaa, mitä vanhempi pystyy parhaassa tapauksessa antamaan lapselleen. Psyykkinen ja fyysinen tuki on hyvin tärkeätä.

"Koti tärkein paikka ihmiselle"

- Se tietenkin vaivaa joka päivä, ettei pysty olemaan läsnä, mutta ei sille voi mitään. Elämä on tällaista, ja tämä, mitä teen, on elämäntapa. Siihen valitettavasti pitää vain orientoitua, Franzén jatkaa.

Franzén myöntää myös, että on jo alkanut miettiä, että jossain vaiheessa lapsi muuttaa jo pois kotoa.

- Se voi olla sitten jo ihan lohdullistakin, jos on joten kuten valmis paketti kasassa. Tärkeintä on tietenkin antaa eväät kotoa, ettei hänen tarvitse muualta niitä haeskella. Koti on kaikkein tärkein paikka ihmiselle, Franzén toteaa.

Franzén esittää Jättiläinen-elokuvassa korruptoitunutta virkamiestä. Elokuvassa näyttelevät lisäksi Joonas Saartamo, Jani Volanen, Pertti Sveholm ja Elena Leeve.

Viikingit-sarjan neljännellä tuotantokaudella Franzén esittää viikinkikuningas Harald Finehairia. Finehairin veljeä sarjassa esittää Jasper Pääkkönen.


Lue myös: Vahinko Viikingit-sarjan kuvauksissa: Peter Franzén putosi haarniskassa syvään veteen

Kilpailut

Uusimmat