Mitä tapahtui Suomen Big Brother -talolle? Salakuvat kertovat surullisen tilanteen

19.02.2016 12:31 - Mikko Räsänen

Suomalaisten Big Brother -fanien kannattanee haudata toiveet ohjelman paluusta.

Big Brother -ohjelmaa esitettiin Suomessa vuosittain 2005-2014. Viimeiseksi jääneen Big Brotherin syksyllä 2014 voitti Andte Gaup-Juuso. Viimeinen kausi oli kaksijakoinen, sillä ohjelman aloitusjakso keräsi vielä lähes 650 000 katsojaa ollen toiseksi katsotuin tavis-Big Brother. Katsojamäärät kuitenkin putosivat rajusti kauden edetessä ja finaalia katsoi enää 350 000 ihmistä, mikä oli koko Suomen BB-historian huonoin lukema. Keväällä 2015 tiedotettiin, että ohjelma jää määräämättömän pituiselle tauolle.

Aina tuotantokausien välissä BB-talo on tyhjennetty kaikesta irtaimistosta. Niin tehtiin myös 2015. Voice kertoi tuolloin esimerkiksi siitä, miten BB-talon saunaa myytiin Tori.fi -sivustolla. Kausien välillä BB-talon kiinteisiin rakenteisiin ei yleensä ole juurikaan koskettu vaan Espoon Nihtisillassa sijaitsevan talon piha-alueen seinät, kuvaajakäytävät ja aidattu tehtäväalue ovat saaneet olla paikoillaan.

Voicen kuvaaja kävi kaksi viikkoa sitten katsomassa, mitä BB-talolle nyt kuuluu ja onko paikalla tehty rakennustöitä, joka voisi viitata BB:n palaamiseen. Olikin käynyt päinvastoin, sillä loputkin BB-talon jäänteet oli purettu lopullisesti pois ja entisen BB-talon pihan ja tehtäväalueen paikalla on enää pelkkä lastauslaituri. Purkaminen tarkoittanee sitä, että suunnitelmia BB:n nopeasta paluusta ruutuihin ei ole.

Googlen satelliittikuvassa (yllä) tehtäväalue ja piha ovat vielä paikallaan kaikista kalusteista riisuttuna, mutta nyt näkymä on allaoleva.

Tuon lastauslaiturin vieressä sijaitsi aiemmin BB-talon piha-alue. Itse BB-talo oli noiden seinien sisäpuolella.

Big Brother -tuotannosta muistuttavat enää aitoihin kiinnitettyt korotukset, joilla haluttiin estää alueelle tunkeutumista ja esineiden heittämistä BB-taloon.

Lue myös: Suomen Big Brotherin vaiettu kääntöpuoli: Monet ex-asukkaat joutuneet psykiatriseen hoitoon

Lue myös: Big Brotherin katsojamäärät romahtaneet - alempana kuin vuosiin

Kilpailut

Uusimmat