Kuva: Mikko Räsänen

Bull Mentula sai suuren oivalluksen alkoholista: ”Olen jo muutenkin tyhmä, viinaa juodessa helvetin tyhmä”

29.02.2016 10:15 - Pauliina Jokinen

Kehonrakentaja ei suosittele alkoholia urheilijoille lainkaan.

Maanantaina se on monella: krapula nimittäin. Vaikka viikko menisi muuten kuntoillessa ja terveemmän elämän parissa, saattaa viikonloppu tuhota hyvin alkaneen kunnonkohotusprojektin.

Alkoholi onkin myrkky, jota kehoonsa ei kannata laittaa, jos haluaa näkyviä tuloksia kunnon kohottamisessa, kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentula vakuuttaa.

- Alkoholilla ei ole mitään tekemistä hyvien elämäntapojen tai hyvinvoinnin kanssa. Krapula on oire siitä, että on myrkytystila ja keho ja maksa polttavat myrkkyä elimistöstä, Mentula muistuttaa.

Mentulan mukaan alkoholi sopii urheilijan elämässä vain haavojen puhdistamiseen.

- Jos halutaan parantaa suorituskykyä, miksi sitä kannattaisi välillä laskea? Jos joku rakentaa taloa, eihän sitä halua, että kukaan purkaa taloa välillä, kehonrakentaja kuvailee.

Moni kaipaa olutta saunajuomaksi tai viinilasillista perjantai-illan kunniaksi. Mentula muistuttaa, ettei alkoholi ole kuitenkaan ainoa tapa rentoutua.

- Se on tapa, jolla saadaan pää sekaisin. Rentouttaahan se, mutta ihminen pystyy rentoutumaan muullakin tapaa, Mentula toteaa.

"Viimeksi join perskännit"

Itse Mentula on viimeksi juhlinut oikein kunnolla yrityksensä viisivuotisjuhlissa. Sitä ennen takoa oli lähes viisi vuotta.

- Ja nyt ei tarvitse lähteä taas pariin vuoteen lainkaan. Lähden radalle vain, jos on tarpeeksi hyvä syy, mutta sen jälkeen en mene pariin päivään salille, Mentula kuvailee.

Mentulan mukaan hänellä on alkoholin suhteen vain kaksi asentoa: on tai off.

- En tykkää alkoholin mausta, eli juon tullakseni humalaan. Nousuhumalahan se on se hieno vaihe. Edellisellä kerralla join rehellisesti kunnon perskännit, Mentula kertoo.

Vaikka toisin voisi luulla, ei 140-kiloisen järkäleen tarvitse juoda paljoa tullakseen humalaan.

- Kun välissä on neljä tai viisi vuotta ja juontitahti on rivakka, saan itseni pelistä pois nopeastikin. Sen verran taisteluhenkeä oli viimeksi, että en väsähtänyt kesken illan vaan taistelin loppuun saakka vaikka väkisin, Mentula kuvailee.

Alkoholi ei näyttele Mentulan elämässä suurta roolia. Mies onkin tehnyt suuren oivalluksen alkoholin käytöstä, joka pitää korkin useimmiten kiinni.

- Olen tajunnut yhtenä suurena oivalluksena, etten ole ikinä löytänyt itsestäni humalassa positiivisia piirteitä: en ole fiksumpi, komeampi tai hauskempi. Kun muutenkin olen jo vähän tyhmä, olen viinaa juodessa helvetin tyhmä, Mentula kuvailee.

Lue myös: Etkö saa unta? Kuuntele yksi kappale ja nukahdat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat