Kuva: Mikko Räsänen

Suomalaisjuontajan elämä mullistui pyörätuolissa: "Enhän minä mahdu edes hisseihin!"

27.02.2016 14:15 - Senja Rapila

Suomalaisjuontaja on joutunut onnettomuutensa jälkeen mitä erikoisempien tilanteiden eteen, kun hän on joutunut liikkumaan kävelykepeillä sekä pyörätuolilla.

Suomalaisjuontaja Arttu Harkki kertoo, että hän on saanut elämäänsä uudenlaista perspektiiviä liikuntarajoitteisuutensa vuoksi. Mies joutuu liikkumaan suurimmaksi osaksi pyörätuolilla, jonka tekee vaikeaksi hissit julkisilla paikoilla.

- Pyörätuolilla liikkuessa tulee mielenkiintoisia juttuja vastaan. Menin esimerkiksi katsomaan pojan lätkämatsia. Siellähän on siis inva-hissi, mutta sehän oli tietenkin rikki, kun siellä leikitään. Nuoria jääkiekkoilijoita paikat täynnä, niin eihän se sitten toiminut, Harkki kertoo.

- Samanlainen hissi on myös minun kaupassani. Ensimmäinen asia mitä huomaan siinä on se, että eihän sitä ole ollenkaan suunniteltu oikein. Kun menen iso mies sinne jalka suorana - enhän minä mahdu sinne!

Standardi-hissit ovat vaikeimpia, koska molemmin puolin avautuvat ovet hankaloittavat pitkän ihmisen asettumista pyörätuolin kanssa hissiin.

- Kun menen hissiin, otan pyörätuolin telineen alas ja laitan jalan alas - se on silti suorana. Joudun hinkkaamaan itseni sinne neliön suunnikkaaksi, että juuri ja juuri mahdun sinne. Siinä ei siis ole otettu sellaista huomioon että se ihminen, joka istuu pyörätuolissa, ei välttämättä ole 170cm, vaan 190cm. Ihan uskomattomia asioita tulee kyllä eteen, mies toteaa. 

Lue myös: Suomalaisjuontajan rankka kokemus toi pojan kotiin: "Hän tuli sairaalaan tekemään sovinnon"

Lue myös: Stunt-näyttelijät vaativat tunnustusta työstään - vaarantavat henkensä, mutta jäävät ilman Oscareita

Kilpailut

Uusimmat