Kuva: Senja Rapila

TV:stä tuttu suomalaiskokki: "Kotonamme vaimo on päällikkö keittiössä"

26.03.2016 18:15 - Iiro Myllymäki

Kari Aihisen perhe kokkaa yhdessä loma-aikoina, mutta arkena vastuu on vaimolla.

MTV3:n Katastrofikokki-ohjelmassa huippukokki Kari Aihinen opastaa aikuisia, joilla kokemukset ja taidot ruoanlaitosta ovat jääneet vähäisiksi. Kotona Aihinen opastaa 4- ja 7-vuotiaita poikiaan keittiössä.

- Voisin kyllä ottaa heitä enemmänkin mukaan keittiöön. Olen kokkina sen verran äkkipikainen, että en aina muista rauhoittaa kokkaamistilannetta lasten kanssa. Eivät he voi vielä tietää, paljonko on viisi desiä jauhoja tai puoli litraa maitoa, Aihinen sanoo.

Vaimo on kodin keittiöpäällikkö

Aihisen vaimo on kuitenkin lähtökohtaisesti se ihminen, joka heidän kotikeittiössään hallitsee. Aihinen on tv-töidensä ja Savoyn keittiömestarin leipätyönsä vuoksi paljon poissa kotoa, ja hänen vaimonsa tottui olemaan perheen kotikokki jo hoitaessaan parin yhteisiä lapsia. Järjestely sopii huippukokille paremmin kuin hyvin.

- Vaimoni hoitaa ruoanlaiton niin hyvin, etten halua siihen puuttua. Hän on keittiöpäällikkö kotonamme. Lomilla ruoanlaitto jakautuu tasaisemmin. On terapeuttista kokata yhdessä perheen kanssa ja fiilistellä sitä ruokaa ajan kanssa, Aihinen kertoo.

Lue myös: Suomen huonoimman kokin etsintä alkaa: Saimme muusin sijaan raa'an puolikkaan perunan

Kilpailut

Uusimmat