Kuva: Fotolia

"He ovat tehneet paljon samoja virheitä" - Syyt, miksi on tärkeää kunnioittaa omia vanhempiaan

03.08.2016 09:15 - Senja Rapila

Ensimmäisenä on tärkeää muistaa, että he eivät ole täällä ikuisesti.

Jokainen meistä on ollut joskus fiksuakin fiksumpi teini-ikäinen, joka on kiukustunut "muka fiksun" vanhempansa säännöistä. Nyt Female First -julkaisu on listannut kymmenen syytä, miksi omia vanhempiaan on tärkeää kunnioittaa myös täysi-ikäisenä.

1. He ovat vanhempia ja viisaampia

Omat vanhempasi ovat saattaneet elää täällä muutaman kymmenenkin vuotta pidempään kuin sinä, ja he ovat keränneet arvokasta elämänkokemusta sinä aikana, joka on vain hyvä asia.

2. He ovat tukenasi aina

Vanhempasi näkevät sinut hyvinä ja huonoina päivinäsi, ja ovat aina sinun tukenasi. He ovat miltei aina valmiita neuvomaan ja tarjoamaan auttavan kätensä sinulle.

3. He ovat tehneet paljon samoja virheitä

Tuntuuko sinusta siltä, että vanhempasi tietävät kaiken kaikesta? Se johtuu siitä, että he ovat tehneet ne samat virheet elämässään, mitä sinäkin todennäköisesti tulisit tekemään, elleivät he neuvoisi sinua. 

4. He ovat yleensä oikeassa

Vaikka sitä onkin vaikeaa myöntää, vanhempamme ovat yleensä oikeassa kaikesta. Suurimmaksi osaksi ajasta vanhemmat puhuvat totta ja se on ärsyttävää, mutta myös sinulle hyödyllistä, jos teet heidän neuvojensa mukaan.

5. He tuntevat sinut paremmin kuin sinä itse

Vanhemmat voivat nähdä sinussa asioita, joita sinä itse et pysty näkemään. Jos ja kun he kertovat niistä sinulle, voit tutustua itseesi paremmin. 

6. He toivovat sinulle vain ja ainoastaan parasta

Vanhempasi haluaa sinun olevan terve ja onnellinen, muulla ei oikeastaan ole mitään väliä. Kaikki heidän neuvonsa yleensä yrittävät johdatella sinua vain sinne, missä olisit onnellinen ja nauttisit elämästä. He haluavat vain parastasi.

7. He ovat ylpeitä saavutuksistasi

Vanhemmillasi on todennäköisesti vieläkin ensimmäinen piirrustuksesi tallessa ja kuva sinusta lipastonsa päällä. He ovat ylpeitä jokaisesta saavutuksestasi ja onnittelevat sinua pienestäkin onnistumisesta elämässä.

8. Heillä on hyvät arvot

Koska vanhempasi ovat vanhempia kuin sinä, heillä on todennäköisesti erilaiset arvot. Kun seuraat heitä, tajuat ehkä, että jotkut heidän arvoistaan ovat sellaisia, joita pitäisi ylläpitää myös tulevissa sukupolvissa. Esimerkiksi herrasmiesmäisyys ja ovien avaaminen toisille henkilöille voi olla asioita, joista kannattaa pitää kiinni.

9. He kasvattivat sinut

He ovat investoineet sinuun aikaansa, rahaa, kärsivällisyyttä sekä rakkautta. He ovat tehneet sinusta henkilön, joka olet tänä päivänä. He ovat myös todennäköisesti tehneet tämän prosessin aikana paljon uhrauksia.

10. He eivät ole läsnä aina

Älä koskaan pidä vanhempiasi itsestäänselvyytenä, koska jonain päivänä he eivät enää ole täällä. Pidä siis huoli siitä, että nautit jokaisesta päivästä ja hetkestä, jotka vietät heidän kanssaan.

Lähde: Female First

Lue myös: Isälleni: "Sain tietää olemassaolostasi 12-vuotiaana"

Lue myös: Pauliella, 34, on kolme vaimoa: "Pidän huolen siitä, että kaikki saavat seksiä yhtä paljon"

Kilpailut

Uusimmat