Kuva: Marissa Tammisalo

Vinkkejä ja suositteluita häihin - no okei, pari kuvaakin!

26.11.2019 07:34 - Emilia Liinpää

Kurkkaa tästä muutama vinkki häitä varten, lopusta löydät suosittelulistan. Toivottavasti tästä on apua jollekin!

Panosta hyvinvointiin

Tämä on tärkeä asia, jos tällä on sinulle merkitystä. Panosta omaan hyvinvointiisi. Aloita se jo pitkälti ennen häitä, jotta sinulla on aikaa rauhassa muuttaa rutiineittasi ja ajatusmaailmaasi, jos siihen on tarvetta. Jälkikäteen olen ajatellut, että olisin voinut käyttää enemmän aikaa omaan henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen. Hääviikonloppu oli aivan ihana, enkä ajatellut silloin ollenkaan omia epävarmuuksiani, mutta häitä suunnitellessa ja nyt niiden jälkeen on pakko myöntää, että en ollut parhaimmillani. Eli pidäthän huolta jaksamisestasi <3

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

Käytä Etsyä!

Etsy oli elämäni, sieltä löytää aivan upeita, käsin tehtyjä asioita! Tilasin sieltä mm. kakkukoristeet, silkkinauhat lautasliinojen ympärille, bestmanien lahjakassit, sekä baarikyltin nimikkojuomillamme. Kannattaa valita aina Shop location - Finland, jotta tiedät varmasti, että juuri nämä tuotteet saat Suomeen ilman tullimaksuja. Toki muualtakin voi tilata, mutta ole siinä tapauksessa tarkkana tullimaksuista ?

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

Muista päästää irti

Tästä kuullaan paljon, muista rentoutua omissa häissäsi! Joillekin voi olla vaikea päästää irti kaikista suunnitelmista ja antaa niitä muiden käsiin toteutettavaksi. Itse kuulun tähän kategoriaan ja tavallaan onnistuin mielestäni hyvin siirtämään vastuun kaasoille ja bestmaneille, mutta tavallaan elin jonkinlaisessa jännitetilassa tietyt hetket. Meidän tapauksessamme suunnitelmat olivat melko laajat, sillä häitä juhlittiin ulkomailla kolme päivää.

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

Panosta kuviin ja videoon

Kyllä, mikään muu ei ole upeampaa, kuin ihanat hääkuvat ja taidokkaasti tehty häävideo. Tunnelmaan voi palata yhä uudelleen ja uudelleen. Pienetkin yksityiskohdat säilyvät mukana, vaikka ei itse niitä muistaisi enää. Videon ottaminen viime hetkillä mukaan oli paras juttu ikinä, ja vaikka kuvaustilanne tuntui välillä erittäin hassulta ja pelkäsin, etteivät kuvaajat saa meistä mitään järkevää materiaalia, lopputulos oli I-H-A-N-A.

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

Tee juuri kuten haluat, älä kuten ”häissä pitää”

Minulla oli jostain syystä monta morkkista häiden jälkeen, mutta yksi isoimmista oli, ettei minulla tai aviopuolisollani ollut kunnon puheita toisillemme. Päätimme kesken illallisen, että vedämme puheen yhdessä, suoraan lonkalta. Puheesta muodostui jonkintasoinen stand up -show ja unohdin esimerkiksi kiittää tärkeitä henkilöitä. Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että tämä oli meidän näköisemme puhe – ei imelyyksiä, ei lässytystä vaan räiskyvää huumoria, paljon naurua ja sitäkin enemmän kömmähdyksiä. Ymmärsin, ettei meidän tarvitse olla jotain muuta kuin olemme ja sehän on kovin vapauttava tieto! Tee siis kuten haluat, jos et halua puhua, älä puhu, Jos et halua tanssia, älä tanssi. Jos haluat juhliisi alpakkashown – hanki sinne alpakkashow!

Budjettiin yksi ainoa vinkki

Aloita ajoissa – säästä unelmasi!

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

(kuva: Marissa Tammisalo)

Suosittelut Suomessa:

Script Creativemaailman ihanin ja taidokkain Aini loihtii kauneimmat kalligrafiatuotteet häihin kuin häihin. Laatua ja upeaa asiakaspalvelua!

Marissa Tammisalo – Suomen kovin hääkuvaaja, sanoisin näin nyt ihan suoraan. Upea tyyppi, upeat kuvat, Marissasta tuli luonnollinen osa joukkoamme.

Toscanan Tuuli – ilman Maria emme olisi tässä, kaksi vuotta kuljimme yhteistä suunnittelun tietä. Jos haluat järjestää häät Italiassa, Mari auttaa!

Korkeila Helsinki - unelmieni sormus löytyi täältä, mikä palvelu ja taito! Suunnattoman suuri suoitus!

Etsy – vielä kerran: maailman paras nettikauppa – kauniita ja uniikkeja asioita, joita et muualta löydä!

Amazon - kurkkaa UK ja Saksa, voit yllättyä löydöistä.

Badgley Mischka - Hääkengät, jotka salpasivat hengitykseni!

Facebookin hääkirppis - itsestäänselvyys, huikeita löytöjä!

Morsiusateljee Katariina – ajoimme varta vasten Helsingistä Ouluun tutkimaan liikkeen pukuvalikoimaa. Sieltä se unelmien puku sitten löytyikin!

Pukuompelimo Irina - täydellistä jälkeä, upeaa palvelua! Irina on sekä mieletön tyyppi, että aivan käsittämättömän taitava ompelija.

Aallonkoti - upeat tilat vaikka polttareille! Kattohuoneisto valtavalla terassilla ja saunalla. Yritän vain keksiä tekosyytä järjestää juhlat täällä.

Asos - kaasojen mekot löytyivät täältä, ihme kyllä heti ensimmäisellä tutkimuskerralla!

TK Maxx - jos ikinä päädyt ulkomaille, käy täällä. Outlet, josta teet oikeasti yllätyslöytöjä

Kommentoi