Mielekkäät eväät – Ruokaa hyvälle mielelle –uutuuskirjassa korostetaan, että kaikki vanhat neuvot eivät ruokailemisen suhteen enää päde. Näin on muun muassa lautasen tyhjäksi syömisen suhteen.
”Kannattaa muistaa, että vanha hyvä neuvo syödä lautanen tyhjäksi aina keksittiin ennen syö-niin-paljon-kuin-jaksat-buffetteja ja XL-kokoisia annoksia”, kirjassa muistutetaan.

Kirjan kirjoittanut Outi Rinne on ravintoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut psykologi, valmentaja ja työnohjaaja, joka työskentelee ajoittain myös kokkina. Rinteellä onkin siis kattava kokemus siitä, miten syödä oikein.
Hänen mukaansa aivot kuittaavat ravinnontarpeen tyydytetyksi vasta 20 minuutin päästä ensimmäisestä suupalasta. Juuri tämän takia nopeasti syöminen aiheuttaa sen, että moni syö aivan liikaa todelliseen tarpeeseen nähden.
Outi Rinne: Mielekkäät eväät – Ruokaa hyvälle mielelle, Atena-kustannus, sh. 34 euroa.