Puhelimiin vaaditaan uudenlaisia emoji-kuvia - esittävät naiset aivan uudenlaisessa valossa

13.05.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Ehdotetuissa emojeissa naiset näytettäisiin muun muassa maanviljelijöinä, kemisteinä ja lääkäreinä.

Uutisoimme aiemmin, että pikkuhousunsuojavalmistaja Always nosti esille tasa-arvo-ongelman emojien sukupuolittuneisuudessa. Naiset esitetään emojeissa prinsessoina ja morsiamina, kun taas miehet esitetään mitä moninaisimmissa työ- ja urheilusuorituksissa. Nyt yritysjätti Google on tarttunut ongelmaan.

Google on ehdottanut kolmeatoista uutta emojia, joissa naiset esitetään työtehtävissä. Googlen ehdottamien naisemojien joukossa on muun muassa kokki, lääkäri ja rock-tähti.

”Naiset saavat näkyvyyttä ja tunnustusta enemmän kuin koskaan ennen. Eikö emojienkin olisi aika heijastaa todellisuutta, jossa naisilla on merkittävä rooli kaikilla elämän alueilla ja kaikissa ammateissa?” Googlen työntekijät kirjoittavat tiedotteessaan.

Google odottaa nyt päätöstä siitä, tullaanko uudenlaisia emojeita tekemään. Päätöksen tulee tekemään Unicode Consortium, joka hallinnoi emojien tuotantoa. Unicode Consortiumiin kuuluu Googlen lisäksi muun muassa Microsoft, Apple ja Facebook. Googlen toiveissa on, että päätös saataisiin vuoden loppuun mennessä.

Lue myös: "Emojit esittävät naiset pinnallisina prinsessoina" - lue, mitä kaikkea toivotaan tilalle

Lähteet: Mashable ja Newsweek

Kilpailut

Uusimmat