Kuva: AOP

Härkä ajaa BMW:llä, rapu Skodalla - testaa, mikä auto sopii horoskooppimerkillesi

24.05.2016 16:45 - Mikko Räsänen

Horoskooppimerkkien luonne-erot vaikuttavat siihen, mikä auto minkäkin merkin kannattaa hankkia.

Joku horoskooppimerkki haluaa autolla ilmentää persoonaansa, toiselle auto on vain keino päästä paikasta toiseen. Voice.fi kokosi yhteen ohjeet siitä, millä jokainen voi tarkistaa, mikä auto sopii omalle horoskooppimerkilleen parhaiten.

Oinas

Oinaan luonteessa yhdistyy rohkus ja uteliaisuus. Autoa hankkiessaan hän ei mielellään tee sitä helpointa valintaa ja hanki sitä samaa merkkiä, mitä työkaverit, sukulaiset ja naapurit suosivat. Kun saksalaisomistukseen siirtynyt Skoda alkoi 90-luvun lopulla nostaa laatuaan, olivat monet oinaat ensimmäisenä hankkimassa niitä itselleen. Nyt, kun joka toinen vastaantuleva auto on Octavia, kiertää oinas ne jo kaukaa. Nyt oinaan valinta saattaisi kohdistua korelaisiin Kiaan tai Hyundaihin, mutta koska rohkea oinas arvostaa sitä, tarvittaessa autosta löytyy myös potkua, suositellaan hänelle pykälän verran sporttisempaa Seatia, jonka valikoimasta löytyy potkua aina 290-hevosvoimaisiin Cupra-malleihin asti. Suositus: Seat Leon ST

Seat Leon ST sopii oinaalle (kuva: Seat)

Härkä

Kaikki tietävät, että härkä on itsepäisin horoskooppimerkki, mutta harva tietää, että härkä on myös esteetikko ja kulinaristi. Auton valinnassa tämä näkyy siinä, että härkä haluaa alleen laadukkaan auton, jossa jokainen yksityiskohta hivelee silmää ja on loppuun asti mietitty. Härälle sopivia kulkupelejä ovat BMW, Audi ja Mercedes-Benz. Härän itsepäisyys taas näkyy siinä, että kun hän kerran valitsee sen oman automerkkinsä, on hän todella merkkiuskollinen, eikä helpolla lähde kerran hyväksi havaittua automerkkiä vaihtamaan.
Lapsettomalle: BMW 420i Coupe
Perheelliselle: BMW X5

Härkä osaa arvostaa BMW 420i Coupén sulavia linjoja. (kuva: BMW)

Kaksonen

Kaksoselle auton hankinta voi olla todella haastavaa. Elohopeamaisessa kaksosessa kun asuu kaksi eri persoonaa, jotka haluavat eri asioita. Toinen puoli saattaa haluta hauskuutta ja toinen käytännöllisyyttä. Se järki-kaksonen haluaa auton, jossa olisi vähän kaikkea. Sen pitäisi olla taloudellinen, mutta tehojakin pitäisi olla niin, että ohi pääsee. Auton pitäisi olla näppärä kaupungissa, mutta kotonaan myös maantiellä. Auto ei saa olla liian suuri, mutta tavaratilaa pitää kuitenkin olla. Nelivetokin voisi olla kiva. Ja vetokoukullekin voi tulla joskus käyttöä. Parhaiten kaksosen vaatimukset täyttääkin ehkä suorituskykyinen citymaasturi. tosin tulee siinäkin, sillä kun parin kuukauden jälkeen auton uutuudenviehätys alkaa laskea, huomaa kaksonen pian taas katsovansa uutta autoa. Kaksonen on nimittäin kaikista merkeistä nopein kyllästymään.
Suositus järki-kaksoselle: Honda CR-V
Suositus hupi-kaksoselle: Mini Cooper

Rapu

Rauhallinen ja kiltti rapu on autoa valitessaan kuin oinaan vastakohta. Hän arvostaa turvallisuutta ja tasaisuutta. Jos jonkun auton on paras ystävä ja sukulaismies hyväksi havainnut, niin miksi sitä ei silloin kannata hankkia? Rapu tarkistaa myös autolehtien vertailut varmistuakseen, että tekee varmasti hyvän valinnan. Ravulle turvallinen järkivalinta onkin turvallinen ja testeissä loistavaksi todettu Skoda Octavian farmari, eikä rapu sielläkään ensimmäiseksi katso suorituskykyisintä RS-mallia, koska järkisyyt puhuvat taloudellisempien moottoreiden puolesta.
Suositus: Skoda Octavia Combi 1.0 TSI

Skoda Octavia on turvallinen valinta ravulle. (kuva: Skoda)

Leijona

Eläinmaailman johtajahahmo haluaa näyttäytyä johtajana myös liikenteessä. Siksi hän haluaa auton, joka kääntää päitä ja viestii menestyksestä. Jos leijonalla on rahaa, on tilanne helppo, sillä hän voi vain mennä jonkun premium-merkin kauppaan ja ostaa mieleisen luksus-auton. Mutta haastavaksi tilanteen tekee se, jos budjetti on rajallinen, mutta täytyisi kuitenkin ostaa vaikuttava kulkupeli. Silloin valituksi voi tulla paljon kilometrejä nähnyt vanhempi eliittiauto, jonka elinkaari saattaa jo olla ehtoopuolella. Kunhan kuori on komea, ei muulla ole niin väliä.
Suositus rahakkaalle leijonalle: Porsche Cayenne
Suositus budjettileijonalle: Audi S6 Quatro vm. 2000-2003 (hinta noin 10 000€)

Porschen citymaasturi on leijonan arvon mukainen auto. (kuva: Porsche)

Neitsyt

Neitsyt voi olla autokauppiaan inhokkiasiakas, ainakin jos autokauppias ei ole valmistautunut vastaamaan pikkutarkimman horoskooppimerkin edustajan loputtomiin kysymyksiin auton pienimmistäkin yksityiskohdista. Neitsyt on todella kriittinen ja miettii auton käytännöllisyyttä ja ominaisuuksia ennen autolla tehtävää egobuustausta.
Suositus: Volvo S60

Volvo S60 tyydyttää kriittisenkin neitsyen vaatimukset. (kuva: Volvo)

Vaaka

Ikuisesti tasapainoa etsivä vaaka on parantumaton idealisti. Autoa valitsessa se saattaa näkyä esimerkiksi siinä, että hän arvottaa korkealle auton ekologisuuden ja pienet päästöarvot. Raha-asioissa vaaka on myös aikamoinen huithapeli. Hän ostaa ensin ja miettii vasta sitten, mitä tuli tehtyä. Ekologisuudesta oikein innostuva saattaa vaaka kallistua hybridi- tai jopa sähköautoon. Niiden ekologisuus miellyttää, eikä hieman korkeampi hintalappu pelota.
Suositus: Ford Focus 1.0 Ecoboost tai Ford Focus Electric

Ford Focuksen palkittu ecoboost-moottori tarjoaa sekä taloudellisuutta että suorituskykyä. (kuva: Ford)

Skorpioni

Intohimoinen skorpioni nauttii ajamisesta. Intohimo ei kuitenkaan näyttäydy liikenteessä holtittomuutena, vaan skorpionit ovat pirun hyviä kuljettajia. Jonkun tutkimuksen mukaan skorpioinut ajavat kolareita vähiten kaikista horoskooppimerkeistä. Skorpionit osaavat ennakoida muiden autoilijoiden kaistanvaihdot jo ennen kuin nämä laittavat vilkut päälle, ja he itse hakeutuvat oikealle ajokaistalle hyvissä ajoin, jos tietävät, että kilometrin päässä juuri se kaista on kääntymässä haluttuun suuntaan. Ei siis ihme, että skorpionille kaikki kaikessa on auton hyvä ajettavuus olosuhteista riippumatta.
Suositus: Mazda3 tai Peugeot 308

Mazda3:n hyvä ajettavuus miellyttää skorpionia. (kuva: Mazda)

Jousimies

Jousimiehet ovat seikkailijoita ja nautiskelijoita, jotka tarvitsevat heidän elämäntyyliinsä sopivan auton. Pitkien ajomatkojen täytyy olla mukavia, kuoppaiset mökkitiet tai jäiset tiet eivät saa olla ongelmia, ja lumessakin täytyy päästä eteenpäin. Jos jollekin horoskooppimerkille voi suositella nelivetoa, lienee se juuri jousimies. Jos jousimies on varma, että hänellä ei ole nelivedolle käyttöä, voi hän maksimoida kesäisen ajonautinnon kallistumalla avoautoon.
Ympärivuotiselle seikkailijalle: Audi Q7
Kesäseikkailijalle: Ford Mustang

Audi Q7 sopii vaativankin seikkailijan alle. (kuva: Audi)

Kauris

Kauris on asiallinen, tunnollinen ja kunnianhimoinen. Liikenteessäkään hän ei halua hassutella, vaan haluaa alleen varman luotettavan ja asiallisen kulkupelin. Kauriin elämä on kiireinen ja hänellä on niin paljon arkirutiineja, ettei hän halua joutua uhraamaan energiaansa autosta huolehtimiseen. Auto mahdollistaa sen, että hän suoriutuu kaikesta, mitä haluaa tehdä. Jos kauris haluaa pienen nautinnon itselleen suoda, niin se olkoon auton pykälää parempi äänentoisto, että ajaessa radion tai musiikin kuuntelu on mahdollisimman miellyttävää.
Suositus: Volkswagen Passat

Volkswagen Passat henkii asiallista arvokkuutta. Ihan kuten kauriskin. (kuva: Volkswagen)

Vesimies

Oletko nähnyt liikenteessä 100 000 euroa maksavan Tesla S -sähköauton? Sen ohjaimissa istuu luultavasti vesimies. Tämä merkki nimittäin rakastaa ylellisyyttä, mutta on myös ennakkoluuloton ja tulevaisuuteen uskova idealisti. Vesimiehet ovatkin ensimmäisinä kokeilemassa uutta tekniikkaa varsinkin, jos siihen sisältyy Teslan kaltaista ylellisyyttä. Jos rahaa Teslaan ei ole, voi hybrdikin riittää tuomaan vesimielle sen tunteen, että hän ratsastaa – tai ajaa – uuden teknologian aallonharjalla.
Suositus: Tesla Model S
Budjettisuositus: Toyota Prius

Tesla maksaa paljon, mutta huippuhinnan vastapainoksi saa huippuominaisuuksia ja parhaan markkinoilla olevan sähköauton. (kuva: Tesla)

Kalat

Kala on luonteeltaan lempeä ja joustava, ja hänelle on tärkeää läheisten hyvinvointi. Autoltaan kalat haluaa käytännöllisyyttä ja luotettavuutta. Ei haittaa, jos siihen mahtuu tavaraa niin paljon, että hän voi auttaa sukulaista muutossa tai vetokoukku, jolla auttaa ystävää veneenlaskussa. Kalan kannattaa autoa hankkiessa hankkia jo valmiiksi ylimääräiset vara-avaimet, sillä hänellä on taipumus hukkailla avaimiaan. Ne vain jäävät joidenkin housujen tai takkien taskuun ja löytyvät vasta myöhemmin.
Suositus: Toyota Avensis

Toyota Avensis on kalalle luottopeli. (kuva: Toyota)

Lue myös: Härkä on kaunis, rapu paras suutelija - tunnistatko itsesi rehellisestä horoskoopista?

Uusimmat