Kuva: Fotolia

Tytöt haaveilevat yliopisto-opinnoista jo 13-vuotiaana - ero poikiin huomattava

09.06.2016 20:15 - Senni Loikala

Nuorista pojista 15 prosenttia ei pidä tutkinnon hankkimista tärkeänä tavoitteena.

Tytöt tietävät monesti jo 13-vuotiaina, että he tahtovat opiskella aikuisena yliopistossa. Sen sijaan pojat eivät pidä korkeaa koulutusta tuossa iässä yhtä tärkeänä. Tämä selviää Oxfordin yliopiston tuoreesta tutkimuksesta, josta uutisoidaan The Telegraph -lehdessä.

- Tytöt pitävät koulunkäynnistä nuoresta iästä lähtien ja saavat parempia tuloksia kuin pojat. Yliopistoon hakeminen tuntuu heistä luonnolliselta, Alan Smithers Buckinhamin yliopistosta kommentoi tutkimusta.

Varhaisnuorista tytöistä 65 prosenttia piti yliopistossa opiskelua erittäin tärkeänä, kun taas pojilla luku oli 58 prosenttia. Kymmenen prosenttia tytöistä ajatteli, ettei tutkinnon saamisella ole suurta merkitystä, ja pojista näin ajatteli 15 prosenttia. 

(kuva: Fotolia)

Tytöt kypsyvät aiemmin

Yksi syy, jonka vuoksi tytöt arvostavat jo varhain korkeaa koulutusta, johtuu biologiasta.

- Tytöt kypsyvät poikia nopeammin niin akateemisessa ajattelussa kuin sosiaalisessa olemisessa ja usein päihittävät pojat peruskoulussa, tutkija Chris McGovern toteaa.

Hänestä on tärkeää, että peruskouluihin saataisiin tulevaisuudessa enemmän miesopettajia. Näin pojat saisivat enemmän roolimalleja menestyneistä miehistä.

- Me tarvitsemme lisää miesopettajia peruskouluihin, jos tahdomme tarjota pojille miehen roolimalleja jo varhaisessa iässä.

Tutkimukseen osallistui yli 3000 nuorta.

Lähde: The Telegraph

Lue myös: 7-vuotiaille tarkoitettu matematiikantehtävä hämmentää aikuisiakin - osaatko sinä ratkaista?

Lue myös: Lukion oppikirjan kansikuva leviää netissä - tapahtuiko kustantajalla aivopieru?

Kilpailut

Uusimmat