Kuva: Fotolia

Nainen ikuisti paniikkikohtauksensa kameralle - haluaa jakaa tärkeän viestin ihmisille

06.07.2016 15:45 - Tiina Svensk

22-vuotias Amber halusi välittää tärkeän viestin sosiaalisen median avulla.

Tiettyihin sairauksiin liittyy vielä tänäkin päivänä vahvoja ennakkoluuloja ja -käsityksiä, jotka eivät välttämättä pidä lainkaan paikkaansa. Sen vuoksi 22-vuotias englantilaisnainen, Amber Smith, halusikin jakaa kuvat omasta paniikkikohtauksestaan Facebook-sivuillaan.

Kuvassa nähdään kaksi eri kuvaa naisesta. Ylemmässä kuvassa hän poseeraa laittautuneena ennen paniikkikohtaustaan. Alimmassa kuvassa Smith on juuri paniikkikohtauksen jälkeen. Kuvan jakamisen lisäksi Smith kritisoi tapaa, jolla sosiaalinen media kaunistelee mielikuvaamme ihmisistä. Hän kertoi myös itse sortuvansa samanlaiseen käyttäytymiseen eri mediakanavissa:

"Näin esittelen itseni maailmalle. Meikattuna, Laittautuneena, filtereiden kanssa. Tämä on minun 'normaali' puoleni", Smith kirjoittaa.

"Olen väsynyt siihen tosiasiaan, että monien mielenterveysongelmien kanssa on yhä paljon tabuja. On kuvottavaa, että niin monet ihmiset ovat epätietoisia aiheesta, ja sen vuoksi myös tuomitsevaisia mielenterveysongelmia kohtaan", Smith jatkaa ja kertoo omasta ahdistuksestaan.

Lisäksi Smith kannustaa muita mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia jakamaan oman tarinansa:

"Älkää kärsikö kaikessa hiljaisuudessa. Apua löytyy paljon - älä epäröi pyytää sitä."

Oman tarinansa jakamisen lisäksi Smith pyytää ihmisiä jakamaan kuvaa, ettei kukaan apua tarvitseva jäisi epätietoiseksi siitä, että apua on saatavilla. Nuoren naisen päivityksen voit lukea alta:

Lue myös: Jos läheisesi saa paniikkikohtauksen: Mitä kannattaa ja ei kannata tehdä

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat