Isän hulvattomasta kirjoituksesta nettihitti: "Siivoan seinät, tuolit ja matot kosteuspyyhkeillä"

07.07.2016 17:30 - Emmi Moilanen

Australialaismies ylistää vauvan kosteuspyyhkeiden olevan ylivoimainen apu siivotessa.

Uutisoimme aikaisemmin australialaisesta perheenisästä, Brad Kearnsista, 27, joka julkaisi Facebookissa laajaa huomiota keränneen kirjoituksen sen jälkeen, kun hänen vaimonsa joutui terveysongelmien vuoksi sairaalahoitoon. Kearns jäi vastuuseen kodinhoidosta sekä pariskunnan kahdesta pienestä lapsesta.

Sarah-vaimon sairaalaan joutumisesta lähtien Kearns on kirjoittanut päivityksiä, joissa avautuu humoristiseen sävyyn vanhemmuuden tuomista ongelmista. Mies kuvaileekin itseään "isäksi, joka yrittää olla hetken aikaa äiti."

Viime lauantaina Kearns viihdytti jälleen DadMum -Facebook-sivustonsa yli 76 000:a seuraajaa julkaisemalla hulvattoman päivityksen kokemistaan haasteista, joita lapsiperheen kodin siistinä pitäminen aiheuttaa.

"Tiedättekö sen ihmeellisen 15-minuuttisen, jonka kulutat siivoten asuntoasi juuri ennen kun vieras saapuu kylään? Tämä vartti on niin ällistyttävän tuottelias, että alat kyseenalaistamaan myös muita elämäsi osa-alueita ja sitä intensiteettiä, jolla elät", Kearns kirjoittaa.

Kearnsin mukaan siivousurakkaan ei motivoi mikään muu paremmin kuin ulko-ovi, joka ei enää aukea kokonaan, sillä edessä olevat kengät estävät sen.

"Se tunne, kun sotkuinen kotisi alkaa tehdä päätöksiä puolestasi", Kearns hämmästelee.

Kearns kirjoittaa Facebook-päivityksessään huomanneensa myös vauvoille tarkoitettujen kosteuspyyhkeiden olevan erinomainen siivousratkaisu melkein kaikkeen. Hän paljastaa ripotelleensa pyyhepakkauksia asunnon lähes jokaiseen huoneeseen. Kearns kertoo hyödyntäneensä liinoja vaipanvaihtamisen lisäksi seinien, tuolien, mattojen ja lelujen puhdistamiseen. Mies on hyödyntänyt pyyhkeitä jopa autossaan.

Omaperäiset siivousratkaisut

Puhdistusliinojen ylivoimaisuuden lisäksi mies on todennut olevan myös muita loistavia niksejä, joita voi hyödyntää etenkin lapsiperheen asuntoa siivotessa.

“Kaikki tietävät, että on helpompaa antaa tiskivuoren kasvaa viikon ajan ja selättää kaikki kerralla puolessa tunnissa. Maksatko verosikin joka viikko?” mies vertaa.

Miehen mukaan tiskin määrässä säästää käärimällä ylijäämäruuat kelmuun tai folioon. Kearns ohjeistaa vanhempia myös lasten ruokalappujen suhteen.

”Kääntäkää seuraavalla aterialla lappu ympäri. Näin jokainen niistä kestää ainakin kaksi syömiskertaa.”

Perheenisä paljastaa myös kätevän niksin ylitsepursuilevan pyykkikorin hallitsemiseksi.

”Hanki useita samanlaisia pyykkikoreja ympäri taloa. Korien saman näköisyyden ansiosta vaikuttaa siltä, että pyykkejä olisi vain yksi korillinen”

Kearns on törmännyt myös ongelmaan, johon lähes kaikki pienten lasten vanhemmat voivat samaistua: leluja kaikkialla, mutta jäljellä ei ole enää ylimääräistä säilytystilaa.

”Järjestele ne vain siistiin riviin ja heti näyttää paremmalta. Kokeilin samaa lähestymistapaa myös tiskien kanssa”, mies vitsailee.

Lue hauska päivitys kokonaisuudessaan alta.

Lue myös: Miehen pysäyttävä teksti leviää: Vaimo joutui sairaalaan, minä epäonnistuin koti-isänä

Lue myös: Häiritsevätkö kodin sotkut? Siivoa täsmävinkeillä pysyvästi siistimmäksi

Kilpailut

Uusimmat