Kuva: AOP

Naispainija julkaisi alastonkuvia itsestään: "Olen liian kaunis painijaksi"

14.07.2016 15:30 - Joose Koskiranta

ESPN:n ottamien kuvien johdosta Adeline Gray toivoo ihmisten keskittyvän hänen sukupuolensa sijasta hänen saavutuksiinsa.

Yhdysvaltalainen Adeline Gray, 25, on kolminkertainen painin maailmanmestari, ja pian hän osallistuu myös olympialaisiin ensimmäistä kertaa. 

Vaikka Gray on maailman parhaita lajissaan, hän kokee, etteivät ihmiset ymmärrä naispainijoita. 

- Naispaini on siisti urheilulaji, mutta kauhean moni ei ymmärrä siitä mitään. Kun keskustelen ihmisten kanssa ammatistani, he ihmettelevät ja kysyvät minulta, painivatko naiset oikeasti. Se on masentavaa, sillä harjoittelen todella kovaa, ja paini on erittäin kilpailullinen laji maailmanlaajuisesti. Yhdysvaltalaiset eivät vain näytä ymmärtävän sitä, Gray kertoo. 

178 senttiä pitkä ja 75 kiloa painava Gray sanoo ihmisten hämmästyvän kuullessaan, ettei hän paina enempää. Joskus ihmiset myös kertovat hänen olevan liian kaunis painijaksi. 

- Uskon, että ihmiset ajattelevat naisurheilijoiden olevan tanakoita, maskuliinisia tyyppejä, joiden on pakko unohtaa naiselliset piirteensä ammattinsa takia. Nykypäivänä maailma on kuitenkin täysin päinvastainen. On sallittua olla naisellinen ja kaunis, oli urheilulajisi mikä tahansa.

Gray painottaa, että painissa on kyse muustakin kuin painijan painosta. Voima, tekniikka ja taito ovat lajin tärkeimpiä ominaisuuksa. 

Grey osallistui ESPN:n Body Issue -kampanjan kuvauksiin, joissa eri urheilulajien huiput poseeraavat alasti. Täten halutaan tuoda esille, miten urheilijoiden vartalot ovat erilaisia urheilulajista riippuen. 

Lue myös: Huippu-urheilijat ikuistettiin upeisiin alastonkuviin - katso

Lähde: ESPN

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat