Kuva: Fotolia

Koskettava kuva leviää Facebookissa: "Tyttäreni näki itkevän miehen ja meni hänen luokseen"

18.07.2016 14:45 - Rea Tallgren

Liikuttava kuva muistuttaa, ettei kenenkään hätään pitäisi suhtautua välinpitämättömästi.

Facebookissa leviää kuva, jossa pieni tyttö pitää kiinni kädestä aikuista miestä, joka istuu kaupan edessä maassa kyyneleitä kasvoillaan. Kuvan taustalla on kaunis tarina. Kuvan ottanut äiti kertoo tyttärensä huomanneen miehen istuvan maassa itkien, kun he olivat lähteneet kaupasta.

Nainen oli vain kävellyt miehen ohi, mutta tyttö oli pysähtynyt ja kysynyt, miksi mies itkee. Äiti oli yrittänyt kuitata tilanteen sanomalla, että kenties miehellä on vain suruja, mutta tyttö oli todennut, että miehellä on varmaan kuuma ja jano. Ennen kuin äiti oli ehtinyt tehdä mitään, tyttö oli jo kävellyt miehen luoksi. 

- Nyt on kaunis päivä, aurinko paistaa. Miksi et ole onnellinen? Miksi et mene kotiin, se kävelytie, jolla istut, on likainen, tyttö oli sanonut miehelle.

Äiti kirjoittaa miehen vastanneen, että hänellä ei ole kotia. 

- Sinulla ei ole kotia? Se tarkoittaa, että olet koditon? Ja jos sinulla ei ole kotia, sinulla ei ole edes jääkaappia, joten sinulla ei ole ruokaakaan. 

Tämän jälkeen tyttö oli kaivanut lompakostaan pari kolikkoa miehelle ja antanut hänelle oman juomansa. 

- Mene syömään jotain, ole kiltti. Tulisin tosi iloiseksi siitä. Mene vaikka McDonald'siin. Minä tykkään siitä, tyttö oli neuvonut. 

"Lapsissa on tulevaisuus"

Äiti kirjoittaa, että paikalle oli tytön innoittamana tullut muitakin ihmisiä, jotka olivat antaneet miehelle rahaa. Mies oli kertonut, että hänen asuntovaununsa oli palanut, ja hänen vaimonsa oli menehtynyt samalla. 

"Tänä aamuna näimme, kuinka kuusivuotias näytti meille esimerkkiä siitä, miten ihmisiin pitäisi suhtautua. Lapset eivät näe eri värejä tai muuta epäolennaistaja niin asian pitäisi olla meidän aikuisienkin suhteen. Lapset ovat tulevaisuutemme ja tämä antaa minulle uskoa siihen, että tulevaisuus on valoisa."

Kuva on kerännyt muutamassa tunnissa yli 1000 tykkäystä ja määrä kasvaa tasaiseen tahtiin. Katso kuva alta tai tästä

Lue myös: Seinäjokelainen mies uhrasi yli viikon elämästään kodittomalle Kaukolle - seuraus liikuttaa

Lue myös: Koditon mies auttoi naista löytämään yösijan: "Isän velvollisuus on auttaa toisen miehen tytär kotiin"

Lue myös: Nainen pelasti tietämättään kodittoman miehen hengen: "Kiitos sinulle, kaunis ihminen"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat