Kuva: Fotolia

Kuvaatko treenisi tulokset sosiaaliseen mediaan? Huonoja uutisia

16.08.2016 20:45 - Senja Rapila

Uuden tutkimuksen mukaan salilla itseään kuvaavat henkilöt ovat muita itsekeskeisempiä.

Lontoossa sijaitseva Brunel -yliopisto on tutkimuksissaan todistanut, että ne henkilöt, jotka julkaisevat kuvia dieetistään, kuntoilustaan ja saavutuksistaan ovat tyypillisesti narsisteja.

Yliopiston psykologit keräsivät dataa 555 Facebook-käyttäjältä, tutkivat heidän persoonallisuuksiaan ja motiiveja, jotka vaikuttivat siihen, mitä he jakoivat Facebook-tilillään. Jokaista käyttäjää pyydettiin myös täyttämään tutkimuskysely netissä, joka mittasi itsetunnon ja narsistisuuden määrää.

Tutkimuksessa selvisi, että enemmän narsistiset ihmiset julkaisivat enemmän dieetti- ja treenirutiinejaan sosiaalisessa mediassa. He lisäsivät myös todennäköisemmin julkaisuja tuloksistaan, sillä he motivoituvat ajatuksesta saada huomiota ja hyväksyntää muilta sosiaalisen median käyttäjiltä.

Tutkijat huomasivat myös, että koska saliselfieiden ottajien kuvat saivat suuria määriä tykkäyksiä ja kommentteja, on kyseessä oravanpyörä. Tykkäykset ja kommentit aiheuttavat sen, että he julkaisevat jatkossakin kyseisiä "narsistisia" kuvia sosiaalisessa mediassa, koska he ovat saaneet haluamansa huomion aiemmillakin kuvilla.

Lähde: Metro

Lue myös: Festareilla käyminen kannattaa: Juhliminen musiikkitapahtumissa tekee sinusta onnellisemman

Lue myös: Kaikilla on aikaa liikkua: jo 10 minuutin treeni riittää tulosten saavuttamiseksi

Kilpailut

Uusimmat