Kuva: Fotolia

Brittilehti The Times uutisoi suomalaiskirjaston yllättävästä uutuuspalvelusta!

30.08.2016 14:00 - Senni Loikala

Tikkurilan kirjasto ylitti uutiskynnyksen maailmalla.

Suomi sai maailmalla mediahuomiota elokuussa, kun Iso-Britannian yksi johtavista sanomalehdistä The Times uutisoi, että Tikkurilan kirjasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden laulaa karaokea ja, että palvelu on suosittu erityisesti eläkeläisten keskuudessa.

Radio Novan Marianne Tuominiemi soitti palveluesimies Ville Kariselle Tikkurilan kirjastoon ja tiedusteli lisää yllättävästä uutuuspalvelusta.

- Meillä on keväästä asti voinut laulaa karaokea äänieristetyssä huoneessa. Etsimme uusia tapoja, joilla voidaan tukea ihmisten musiikin harrastamista ja karaoke nousi esiin; onhan se helppo tapa päästä laulamaan, eivätkä kaikki tahdo mennä baariin. Tämä on päihteetön vaihtoehto, Karinen kertoo.

Karisen mukaan uusi palvelu on saanut hyvän vastaanoton asiakkailta.

- Suosio on ollut hyvä. On käynyt lapsia, vanhuksia ja perheitä ja muun muassa paikallinen Parkinson-kerho käy meillä laulamassa karaokea.

Tikkurilan kirjasto on myös järjestänyt karaokekurssin yhteistyössä Vantaan aikuisopiston kanssa.

- Kevään karaokekurssi oli täynnä ja nyt syksyllä tulee toinen kurssi, joka myös on jo mennyt täyteen. Veikkaan, että kursseja voi tulla vielä lisää, koska suosio on ollut suurta. Kursseilla opetellaan muun maussa mikrofonin käytön perusjuttuja ja esiintymisjännityksen purkamista, Karinen tuumaa.

Pääset The Timesin julkaisemaan artikkeliin tästä. Lisää tietoa kirjaston uutuuspalvelusta löydät tästä.

Lue myös: Muumien Mörköä kauhistellaan maailmalla: "Jos kesy virtahepo ei saa aivojasi sulamaan, niin..."

Kilpailut

Uusimmat