Kuva: Fotolia

Suomalaisen Kaisan mitta täyttyi suositusta Facebook-trendistä - osuva kirjoitus leviää

07.09.2016 13:15 - Senni Loikala

Turhien tavaroiden myyminen nettikirpputoreilla ei ole enää helppoa, sillä monet potentiaaliset ostajat hukuttavat myyjän kysymystulvan alle.

Raisiossa asuva Kaisa Luotonen kirjoitti tiistaina Facebook-päivityksen, joka on saanut lähemmäs 5000 jakoa alle vuorokaudessa. Tekstissä Luotonen kritisoi sosiaalisessa mediassa toimivia kirpputoriryhmiä, joissa ihmiset yrittävät saada ylimääräiseksi jääneitä tavaroitaan ja vaatteitaan kaupaksi. 

Luotosen kirjoitus on varmasti lähtenyt leviämään erityisesti sen takia, että monet pystyvät allekirjoittamaan hänen havaintonsa. Monissa Facebookin kirpputoriryhmissä on jopa kymmeniä tuhansia jäseniä. Erilaisia vanhojen tavaroiden myymiseen tarkoitettuja, aktiivisia ryhmiä on paljon.

Facebookin kirpputoriryhmissä ei enää ole helppoa saada turhaa omaisuuttaan eteenpäin, painottaa Luotonen. Jos ryhmän ylläpitäjät eivät poista myynti-ilmoitusta pienen kirjoitusvirheen takia, niin tavaroiden myyminen saattaa kompastua - tai ainakin pitkittyä ja raastaa myyjän hermoja - potentiaalisten ostajien lukuisiin kysymyksiin tuotteesta.

Paljon vaivaa parin euron takia

Luotonen laati niin sanotun prototyypin myynti-ilmoituksesta, joka ei johtaisi tuotteesta kiinnostuneiden kysymystulvaan. Kirjoitus kuvaa sitä, millaisiin tarkentaviin kysymyksiin myyjien tulee olla valmiita vastaamaan, jos he mielivät saada tuotteensa kaupaksi nettikirpputoreilla.

Jaksaisitko sinä kirjoittaa näin kattavan myynti-ilmoituksen, jos tahtoisit saada käytetyn vauvanvaatteen myytyä kahdella eurolla? Lue alta Luotosen osuva kirjoitus.

"Myydään (rahaa vastaan) H&M:n oman malliston body koossa 80cm. Ostettu kesäkuussa 2016. Materiaali 100% puuvillaa.

Body on pesty keskimäärin kerran viikossa, eli lyhyellä matematiikalla noin 13 kertaa. Pesuaineina on käytetty oikeastaan lähes kaikkia marketista saatavia merkkejä. Huuhteluaine on se joku valkoinen, missä on vauvan kuva kyljessä. Body on käynyt kuivausrummussa aina, kun ei ole pystynyt pyykkejä kuivaamaan ulkona, eli noin 11 kertaa.

Taloudesta löytyy kaksi koiraa (amerikanstaffordshireterrieri ja cane corso), gerbiileitä, kaksi käärmettä ja yksi pupu. Lapsi on saattanut body päällänsä istua ihmisten sylissä, joilla on kissa/kissoja. Body on saattanut myös altistua ihmisten mukana kulkeutuneelle eläinpölylle, joka on lähtöisin eläimistä, joita ei ole vielä mainittu.

Bodyn mitat ovat:

Niska-haara xx,xx cm

Kainalo-kainalo xx,xx cm 

Selkä-vasen hiha xx,xx cm

Hiha-Pispalan näkötorni xx,xx cm

Liitteenä kuvat

- päivänvalossa

- pimeässä

- loisteputkivalossa 

- yöllä ulkona

- märkänä

- kuivana

- lapsen päällä

- koiran päällä

- naapurin rouvan pyykkinarulla"

Katso alkuperäinen päivitys kokonaisuudessaan alta. Jos se ei näy, pääset lukemaan kirjoituksen tästä.

Lue myös: Nyt voit nähdä kuka on hylännyt kaveripyyntösi Facebookissa - katso miten

Lue myös: Suomalaisten kirpputorien järkyttävintä antia: Pissaisia housuja, likaisia pottia, hikisiä sukkia..

Lue myös: Parhaat asiat eivät aina ole uusia – 9 asiaa, joille ikä tekee hyvää

Kilpailut

Uusimmat