Kuva: Fotolia

Rantahiekasta löytyi yli 50 vuotta vanha limupullo - sisällä tunteita herättänyt viesti

25.10.2016 19:30 - Senni Loikala

Pulloposti oli matkannut noin 2400 kilometriä vuosikymmenten aikana.

Pullopostia lähettäessä on hyvin epävarmaa, tuleeko kukaan löytämään sitä. Todennäköisyys, että viesti päätyisi vuosikymmenten jälkeen omille lapsille oman kuoleman jälkeen, on varmasti minimaalinen. Sen takia netissä leviävä tositarina koskettaa.

Haalistunut viesti

56 vuotta vanha pulloposti on löytynyt Turks- ja Caicossaarilta, jotka sijaitsevat Karibianmerellä Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä. Löydöksen teki paratiisisaarilla lomaillut mies nimeltään Clint Buffington.

- Löysin limonadipullon puoliksi hiekkaan hautautuneena. Näytti siltä, kuin se olisi ollut siinä ajanlaskun alusta lähtien, Buffington kertoo.

- Etikettiin oli kirjoitettu käsin jotakin, siinä luki ainakin, että: ”Katso sisälle.”

Mies avasi pullon ja löysi sisältä lyhyen, käsin kirjoitetun viestin, joka oli jo kovin haalistunut.

- Pystyin lukemaan sanat ”palauta” ja ”Beachcomber”, Buffington tuumaa.

Buffington sai tarkemmalla tutkimisella selville alkuperäisen viestin kokonaisuudessaan, ja se meni näin: ”Palauta osoitteeseen 419 Ocean Blvd. ja saat 138 euron palkinnon Tinalta, Beachcomberin omistajalta.

Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Beachcomber paljastui vanhaksi motelliksi, joka sijaitsi New Hampshiressa, 2400 kilometrin päässä paikasta, josta pulloposti löytyi.

Tytär liikuttui isänsä pullopostista

Myöhemmin selvisi, että pullopostin lähettäjä oli vuosien kuluessa jo menehtynyt. Pulloposti toimitettiin hänen tyttärelleen, Paula Piercelle. Myös Piercen äiti oli jo edesmennyt, ja täytenä yllätyksenä tullut pulloposti herätti suuria tunteita aikuisessa tyttäressä. Hän oli luopunut myös Beachcomber-motellista muutama vuotta sitten.

- Tämä on ainutkertaista, koska tämä tuo palasen isästäni ja äidistäni takaisin, palasen takaisin lapsuudestani ja Beachcomberista, Pierce kertoo.

- Kaikista näistä luopuminen on ollut todella rankkaa.

Lue myös: Maailman vanhin pulloposti löydettiin – lähetetty 97 vuotta sitten!

Lue myös: Millaista olisi löytää sata vuotta vanha kirje? 4 uskomatonta tositarinaa pulloposteista

Lue myös: Japanilaistyttö lähetti pullopostia - näin kauas pullo päätyi viidessä vuodessa

Lähde: WMUR9

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat