Kuva: Fotolia

Karmiva liitopukuonnettomuus tallentui kameralle: "Minun olisi pitänyt kuolla"

27.10.2016 17:15 - Mika Parikka

Liitopuku on laskuvarjo- ja base-hyppyihin tarkoitettu puku, joka antaa hyppääjälle mahdollisuuden pitkään vaakalentoon. Nopeudet voivat nousta jopa yli 200:n kilometriin tunnissa.

Base-hyppääjä Eric Dossantos, 30, on onnekas mies. Hurjapääksi osoittautunut Dossantos joutui kammottavaan liitopukuonnettomuuteen ollessaan Ranskan Chamonixissa. Luojan kiitos kuolemalta vältyttiin, mutta luumurtumia edes Dossantos ei pystynyt välttämään.

Liitopuku mahdollistaa base- tai laskuvarjohyppääjän lentämään vaakasuoraan pitkiä matkoja. Vauhti voi nousta hypystyä riippuen jopa 225:n kilometriin tunnissa. Dossantosilla oli mukanaan kypäräkamera, joka ikuisti onnettomuuden. 

Videossa nähdään kuinka hyppy sujuu aluksi täysin moitteettomasti. Vauhdin kerrotaan olleen noin 145km/h, kun kaikki meni pieleen. Dossantos tekee pienen virhearvioinnin, jonka takia hän törmää puiden latvoihin. Törmääminen tällaisessa vauhdissa pitäisi olla kuollettava. 

Kuin ihmeenkaupalla mies kuitenkin selvisi turmasta elossa saaden pahoja murtumia. Dossantos kirjoitti Facebook-sivulleen kylmäävän viestin:

"Minun olisi pitänyt kuolla liitopukuonnettomuudessa Ranskassa."

Elossa mies kuitenkin on. Häntä varten on perustettu varojenkeruu internetissä, jotta hän saisi tarpeeksi rahaa kattaakseen sairaalakulut.

Video osoittaa kuinka vaarallisesta lajista on kyse. Katso se alta:

Lue myös: Mies hyppäsi lentokoneesta ilman laskuvarjoa - stuntti vietiin pitemmälle kuin koskaan ennen

Kilpailut

Uusimmat