Kuva: YouTube

Syyrialaiskoti huonekalujätin liikkeessä hämmentää - katso paljon puhuva video

10.11.2016 19:15 - Mika Parikka

Huonekalujätti Ikea on tunnettu mallihuoneistaan, jotka ovat kuin suoraan katalogista. Nyt yhtiön Norjan lippulaiva-liikkeessä nähdään hieman erilainen mallikoti.

Ikeassa kävellessä ei voi olla huomaamatta sinne rakennettuja mallikoteja, jotka ovat kuin suoraan tv-mainoksista. Niillä rekunstroidaan tietenkin koteja, joita huonekalujätin omilla tuotteilla voi luoda.

Norjassa Ikean lippulaivaliikkeessä nähdään nyt erilainen, silmiä avaava rekunstrio kodista. Kyseessä on 25 neliöinen kopio syyrialaisen pakolaisen, Ranan kodista. Nainen on neljän lapsen äiti, ja koko perhe asui samanlaisessa kodissa Syyrian Damaskoksessa.

Rekunstrio syyrialaiskodista kaikkien muiden mallikotien keskellä on pysäyttävä. Koti on todella rujo verrattuna siihen, millaiseen olemme länsimaissa tottuneet. Idea on toteutettu yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa. 

Syyrialaiskoti päätettiin tehdä Ikeaan, koska siellä ihmiset miettivät ja suunnittelevat tulevaisuutta. Ikoniset hintalaput pitävät hintojen sijaan sisällään syyrialaisten pakolaisten lyhyitä tarinoita. 

Katso alta video mielenkiintoisesta keksinnöstä. Kuvia reskunstriosta voit katsoa täältä

Lähde: Dezeen

Lue myös: Sodan keskellä asuva pikkutyttö kirjoittaa netissä raadollisesti elämästään: "Olemme vielä elossa"

Lue myös: Hylättyyn syyrialaiskaupunkiin jääneen asukkaan hyväntekeväisyysprojekti koskettaa

Kilpailut

Uusimmat