Kuva: AOP

Snapchat-huijari jahtaa nuoria suomalaistyttöjä - esiintyy huippukuvaajana, pyytää valokuvia

09.02.2017 08:00 - Mikko Räsänen

Harvinaisen törkeän huijarin toiminta paljastui sattumalta.

Monista julkkis- ja mallivalokuvista tunnettu valokuvaaja Nikita Tikka yllättyi, kun hän sai yhteydenoton 14-vuotiaalta tytöltä, joka kyseli kuvauksen perään. Kun Tikka ihmetteli yhteydenottoa, kävi ilmi, että teinityttö oli saanut Snapchatissa yhteydenoton valokuvaajalta, joka oli pyydellyt valokuvia tytöstä ja ehdottanut yhteisiä urheilukuvauksia. Valokuvaaja käytti Snapchatissa nimeä Nikita Tikka Photoshoot. Teini oli löytänyt Tikan profiilin Instagramista ja keksinyt jatkaa keskustelua siellä. Ja silloin oikea Nikita Tikka tiesi kertoa tytölle, että hän ei edes käytä Snapchattia, joten tyttö oli keskustellut huijarin ja identiteettivarkaan kanssa.

Tikka alkoi huolestua kunnolla, kun vastaavia tapauksia alkoi paljastua lisää. Ja kaikissa on sama kaava. Huijari ottaa yhteyttä nuoriin kauniisiin tyttöihin Snapchatissa, pyytää kuvia, ehdottaa kuvauksia - ja käyttää Nikita Tikan nimeä. Ilmeisesti huijari käyttää Tikan nimeä, koska tunnetun kuvaajan nimellä hän voisi helpommin voittaa tyttöjen luottamuksen.

- Tietooni on nyt tullut jo kolme tällaista tapausta, kun nämä tytöt ovat ottaneet minuun yhteyttä Instagramin kautta, Tikka kertoo ja sanoo, että aikoo tehdä tapauksesta rikosilmoituksen.

Hän on myös huolissaan siitä, miten paljon uhreja todellisuudessa on. 

- Toiminta on todella törkeää. Harmittaa kaikkien niiden tyttöjen puolesta, ketkä tähän ovat joutuneet. Voisinpa varoittaa kaikkia niitä, ketkä ovat tuollaisia viestejä saaneet, koska näyttää siltä, että tytöt vielä todella helposti lähettävät niitä pyydettyjä kuvia huijarille. 

Illalla Tikka kirjoitti saaneensa vielä lisätietoa huijarista:
"Äsken sain lisätietoa tytöltä, joka oli saanut tänään viestiä tältä kyseiseltä huijarilta. Eli tyyppi esiintyy snäpissä nimellä Nikita Tikka Photoshoot ja hänellä on myös avustaja/kollega, jonka nimi on Helmi Tikka. 15-25-vuotiaita tyttöjä pyydellään urheilumalliston kuvauksiin Tampereelle. Samassa viestissä tytöiltä udellaan taustatietoja ja pyydetään lähettämään itsestään kuvia"

Jos olet joutunut tämän huijarin uhriksi, ota yhteys Nikita Tikkaan. Ja jos et ole, auta levittämään tietoa huijauksesta, että mahdollisimman moni Snapchatia käyttävä nuori tyttö ymmärtäisi olla varovainen. 

PÄIVITYS 9.2. KLO 10.30: Tikka vahvistaa käyneensä tekemässä rikosilmoituksen huijarista.

Lue myös: Nikita Tikka otti upeat alastonkuvat Cheyenne Järvisestä

Uusimmat