Kuva: Fotolia

Suomalaismies odotti tuntikausia hoitoa ensiavussa - kirjoitti silti liikuttavan kiitoskirjeen

23.02.2017 16:00 - Reija Saarinen

Positiivinen kirje on kerännyt runsaasti kommentteja.

Suomalaismiehen liikuttava kiitoskirje kiertää parhaillaan Facebookissa. Kyseisessä päivityksessä Kimmo Kipinä -niminen mies kertoo oman sairaanhoitokokemuksensa, joka sijoittuu tämän viikon maanantaille.

Kyseinen päivä oli etenkin Etelä-Suomessa sääoloiltaan sellainen, että jalkakäytävät ja tienpinnat olivat jään peittämät ja näin ollen vaarallisen liukkaat. Sen koki myös Kipinä, joka kirjoituksen mukaan kaatui työpaikkansa pihamaalla ollessaan matkalla lounastauolle.

"Kaaduin noin 11.30, potilaaksi minut kirjattiin 12.39. Lääkkeet sain suhteellisen pian tästä. Ensimmäiseen kuvaan pääsin 15.00 aikoihin, ja siirron kirurgiselle puolelle n. 16.30. Ja siellä oli Meitä Kaatuneita vaikka kuinka. Jokainen enemmän taikka vähemmän kivuissaan tuskailevia, mutta suhtellisen hiljaisia. Kaikki tiesivät missä mennään," Kipinä kirjoittaa.

Kirjoituksen mukaan odottelua kesti kaikkiaan tunteja. Osastolle ja kipsaukseen Kipinä pääsi vasta kello 1.00 jälkeen yöllä. Kaikesta odottelusta huolimatta hän kuitenkin tunsi suurta kiitollisuutta ja se loistaa myös kirjoituksesta, josta voit lukea pienen pätkän alta.

"Haluan kiittää sitä tuntematonta miestä, joka auttoi Kaatuneen pystyyn ja soitti apua.

Haluan kiittää sitä tuntematonta hälytyskeskuksen työntekijää, joka kiitteli minua siitä, että peruutin ambulanssin. Hän muisti kiittää, vaikka näin jälkikäteen tiedän heidänkin olleen kovilla maanantaina.

Haluan kiittää sitä taksimiestä joka melkein heti alkukiihdytksen jälkeen huomioi oloni ja vei minut Peijaksen ensiapuun turvallisesti.

Haluan kiittää sitä sairaanhoitajaa, joka muutamaan otteeseen tuli aulaan ja kertoi tilanteesta joka oli erittäin poikkeuksellinen. Se rauhoitti ainakin minua ja auttoi jaksamaan sen ajan joka tuossa kohdin oli kestoltaan arvoitus.

Haluan kiittää sitä tuntematonta hoitajaa, joka lääkkeitä tuodessaan jaksoi vielä hymyillä, vaikka kaaos oli läsnä."

Koko liikkuttavan kirjoituksen voit lukea alta.

Lue myös: Kärpäsenä katossa sairaalassa - mitä ajatuksia Meilahden arki herättää?

Kilpailut

Uusimmat