Kuva: Fotolia

Poliisi varoittaa: Nuoria tappava itsemurhapeli levinnyt Suomeen!

22.03.2017 15:12 - Senni Loikala

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan maailmalla leviävää Blue Whale -itsemurhapeliä pelaavat myös suomalaisnuoret. Poliisi toivoo vanhempien olevan tietoisia pelin vaaroista.

Suomalaisnuorten keskuuteen on rantautunut ahdistusta aiheuttanut Blue Whale -niminen itsemurhapeli, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos keskiviikkoiltapäivänä julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

Poliisi kertoo saaneensa ”erittäin huolestuneita yhteydenottoja eräästä vantaalaisesta koulusta sosiaalisessa mediassa leviävästä Blue Whale -pelistä.

Pelin ideana on, että pelaaja suorittaa erilaisia tehtäviä 50 päivän ajan. Tehtävät saattavat pitää sisällään raakojen kauhuelokuvien katselua, viiltelyä ja autojen edessä makaamista. Jos tehtävät suoritetaan onnistuneesti, yrittää pelaaja viimeisenä itsemurhaa.

Vaikka ilmiönä peli on Suomessa vielä uusi, haluamme saattaa sen kaikkien vanhempien tietoon. Toivomme vanhemmilta valppautta, mikäli lapset tai nuoret ykskaks alkavat tekemään yllämainitun kaltaisia tyhmyyksiä”, poliisin päivityksessä kerrotaan.

Poliisin mukaan peli on levinnyt maailmalla laajalti ja se on lisännyt nuorten tekemiä itsemurhia Venäjällä.

Poliisin päivityksen voit lukea alta.

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset lukemaan päivityksen tästä.

EDIT 20.10. Päivän ja illan aikana netissä levisi spekulaatioita siitä, ettei Blue Whale -peliä todellisuudessa olisi olemassa ja ettei sen altistamia itsemurhia Venäjällä voitaisi todistaa. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kommentoi epäilyjä Facebook-tilillään näin: 

"Kuten yllä kerromme, vantaalaisen koulun henkilökunta otti poliisiin yhteyttä. Heiltä ilmaistiin huoli, että nuorissa on ollut ahdistuneisuutta ja huolta asian tiimoilta ja että vanhemmille ei uskalleta kertoa. Se on todellista ja vanhempien on siitä hyvä tietää. Poliisin tietojen mukaan peli on olemassa, on sen taustalla sitten ns. trolli tai jotain muuta, siihen emme tässä nyt ota kantaa."

Lue myös: Tatuointitrendi leviää: Iholle otetaan pieni kuva, jotta kukaan ei ajautuisi itsemurhaan

Lue myös: Järkyttävä tutkimus: Ihmisryhmä, josta 40 prosenttia yrittää itsemurhaa

Lue myös: Nainen ikuisti paniikkikohtauksensa kameralle - haluaa jakaa tärkeän viestin ihmisille

Kilpailut

Uusimmat