Kuva: AOP

Maailman kallein parkkipaikka maksoi 600 000 euroa: "Niistä on tullut statussymboleita"

15.06.2017 09:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Hon Kongissa sijaitsevan parkkiruudun hinnalla saisi Suomesta hulppean omakotitalon.

Kwan Wai-ming on menestyksekäs Huarong Investment Stock Corpin johtaja. Miehellä ei ole pulaa pikkurahasta ja se näkyy, hän kun on juuri hankkinut itselleen parkkipaikan, joka on maksanut pienen omaisuuden verran.

Mies hankki itselleen jo vuonna 2014 kaksi asuntoa valtavasta Upton-luksuskerrostalosta ja asuntokompleksista. Tuolloin hän myös hankki kolme parkkipaikkaa itselleen 48-kerroksisen talon parkkihallista.

Hiljattain mies tuli kuitenkin siihen tulokseen, ettei kolme parkkipaikkaa riitä, ja niinpä hän hankki itselleen neljännen - tehden samalla kalleimman parkkipaikan ostamisen maailmanennätyksen. 

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva parkkiruutu on 17,5-neliöinen, joten se on 40 prosenttia tavallista parkkiruutua isompi, kertovat paikalliset viranomaiset. Heidän dokumenttiensa mukaan Wai-ming maksoi parkkiruudusta 5,18 hongkongin dollari, eli reilut 600 000 euroa.

- Hong Kongista on nopeasti tullut yksi maailman kalleimmista kaupungeista asua. Koska pelkkä parkkiruutu maksaa täällä saman verran kuin hulppea asunto, on niiden omistamisesta tullut statussymboleita, sanovat paikalliset kiinteistövälittäjät. 

Lue myös: Maailman kalleimmat asuinkaupungit listattiin - katso top 9

Lue myös: Luksustuotteet, joihin tavallisilla ihmisillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia

Lähde: SCMP

Kilpailut

Uusimmat