Kuva: Instagram

Lääkärin järkyttävä ajattelemattomuus sai parantuvan anorektikon raivon valtaan

16.06.2017 18:45 - Rea Tallgren

Lääkäri kertoi Gina Susannalle tämän painon, vaikka nuori nainen nimenomaan sanoi, ettei halua sitä kuulla.

Gina Susanna on englantilainen nuori nainen, joka on käynyt läpi pitkällisen ja tuskaisan taistelun anoreksiaa vastaan. Nyt nainen voi jo paremmin, mutta kuten moni syömishäiriöstä toipuva tietää, joskus pelkkä ajattelematon kommentti voi saattaa alulle syöksykierteen takaisin syvälle sairauteen. Susanna sai kokea juuri tällaisen hetken mennessään lääkärille. 

Aluksi hänen kanssaan oli jutellut hoitaja, ja oli pyytänyt saada punnita hänet. Kuten moni syömishäiriöstä toipuva, ei Susannakaan halunnut nähdä omaa painoaan ja pyysikin, ettei hoitaja myöskään kertoisi sitä hänelle. Hoitaja suostui pyyntöön ja kirjoitti tiedot ylös koneelle. 

Hoitaja poistui, ja huoneeseen saapui lääkäri. Hän otti puheeksi Susannan kuukautiset, jotka olivat aikanaan loppuneet sairauden takia. Susanna kertoi kiertonsa normalisoituneen ja sanoi, ettei ollut tullut lääkäriin ollenkaan kyseisen asian takia. 

Lääkäri ei kuitenkaan luovuttanut ja Susannan pyynnöstä huolimatta näytti, missä hänen painonsa normaalilla painokäyrällä oli kertoen samalla Susannalle tämän nykyisen painon. 

"En ole pitkään aikaan tiennyt paljonko painan ja se on antanut minulle turvaa. Nyt tuo turvallisuus on kadonnut, yhden lauseen takia."

Susanna kertoo olevansa loukkaantunut siitä, että hänen lääkärinsä ei ottanut hänen pyyntöään huomioon. 

Kun Susanna kertoi tilanteesta Twitterissä, ryhtyivät muutkin syömishäiriöstä parantuneet kertomaan vastaavista kokemuksistaan. 

"Lääkärini puristi omia poskiaan minuun päin nyökäten ja sanoi, että poskeni näyttävät paremmalta vähän pyöreämpinä", kertoo eräs järkyttyneenä. 

Toinen sanoo lähes romahtaneensa uudestaan sairauden syövereihin hänen lääkärinsä kommentoitua hänen painoaan parantumisvaiheessa näin: 

"Et sinä näytä enää yhtään anorektiselta."

Monet kirjoitusta kommentoineet ovat muistuttaneet, että syömishäiriöstä parantuvan ulkonäköä kannattaa kommentoida mahdollisimman vähän, sillä pienikin, ajattelematon kommentti, voi laukaista sairaalloisten ajatusten kierron uudestaan. 

Lue myös: Anorektikko lähes kuoli syömishäiriöön - nykyään tuntemattomat haukkuvat lihavaksi

Lue myös: Anorektikko punnitsi itsensä viidesti päivässä - nykyään tervettä vartaloa haukutaan

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat